Így keseríti majd meg a közlekedők életét az Eucharisztikus Kongresszus

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. augusztus 31.

Belpol

A rendezvény szeptember 5-én kezdődik, de lezárások már most is vannak.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő munkálatai miatt közlekedési korlátozásokra kell készülni a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a honlapján kedden.

 Azt írták, hogy a NEK előkészítő munkálatai miatt már hétfő este 20 órától lezárták a Hősök terét és a Kós Károly sétányt szeptember 13-án 18 óráig.

Szintén korlátozzák a forgalmat a Hősök tere és a Gundel Károly út között az Állatkerti körút egy szakaszán ebben az időszakban.

A BKK szerint kedd 6 órától szeptember 15-én 18 óráig lezárják az Olof Palme sétányt a Hősök tere és a Zichy Mihály út között.

Az aktuális lezárásokat és az erre vonatkozó legfrissebb információkat a https://kozut.bkkinfo.hu/ oldalon lehet követni.

A következő néhány napban még ezeken az útszakaszokon kell figyelni a megváltozott közlekedésre:

  • Szeptember 3-án pénteken 18 órától szeptember 6-án hétfőn reggel 6 óráig lezárják az Állatkerti körutat a Gundel Károly út és a Hermina út között, a Gundel Károly utat, a Benczúr utcát és a Városligeti fasor szervizútját a Bajza utca és a Dózsa György út között, a Délibáb utcát, valamint a Lendvay utcát a Rippl Rónai utca és a Dózsa György út között.
  • Lezárják a Dózsa György utat szeptember 2-án, csütörtökön 20 órától pénteken 6 óráig az Andrássy út és a Podmaniczky utca között, szeptember 3-án, pénteken 23 órától hétfőn reggel 6 óráig a Podmaniczky utca és a Damjanich utca között.
  • Szeptember 4-én szombaton 18 órától szeptember 6-án 6 óráig lezárják a Bajza utcát, a Munkácsy Mihály utcát és a Rippl Rónai utcát a Benczúr utca és a Lendvay utca között.
  • Szeptember 6-án 8 órától 13-án 6 óráig lezárják a Parlament előtti területet a gyalogosok elől.
  • 979A éjszakai járat rövidített útvonalon közlekedik, nem érinti a Hősök tere, a Bajza utca, a Kodály körönd és a Vörösmarty utca megállót. A 979-es éjszakai járat Csepel felé terelve közlekedik, nem érinti a Hősök tere, a Bajza utca és a Kodály körönd megállót.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk