Jobbik: Jakab a lé pártján

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. augusztus 11.

Belpol

A párt „meglepődöttség nélkül, de sajnálattal” nyugtázta Jakab és tanácsadója kilépését.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom „meglepődöttség nélkül, de sajnálattal” vette tudomásul Jakab Péter és tanácsadója távozását – idézi az MTI a párt csütörtök esti közleményét.

A Jobbik hangsúlyozza: az utolsó pillanatig nyitva állt a lehetőség az együttműködésre, ám ehelyett ők a szakítást választották. A párt szerint Jakab Péter számára „képviselői mandátumának visszaadása lesz az igazi próbája annak, hogy ő valójában a nép pártján, vagy csak a »lé pártján« kíván politizálni  a továbbiakban”.

Csütörtökön délután jelentette be közösségi médiaoldalán Jakab Péter, hogy kilép a Jobbikból és a párt országgyűlési képviselőcsoportjából.

A politikus 2019-től volt a párt frakcióvezetője, 2020-tól pedig a Jobbik elnöke. Mindkét tisztséget idén nyárig töltötte be.

A közlemény nem nevezi meg Jakab Péter tanácsadóját, Molnár Enikőt.  Az rtl.hu szerdai írása arról számol be, hogy Molnár Enikő  megjelent Miskolcon, egy nyilvános Jobbik-rendezvényen, és Potocskáné Kőrösi Anitának, a párt ügyvezető elnökének tett fel kérdéseket,  így azt, hogy „a lakásomhoz te küldted a fideszes újságírókat?” Arra utalhatott, amiről a 444 is ír, hogy a Magyar Nemzet egy nappal hamarabb értesült a Molnár Enikő ellen kezdeményezett, Potocskáné által beadott etikai beadványról, mint maga az érintett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk