„Kampányházkutatás” volt a DK újpesti jelöltjénél

  • narancs.hu
  • 2024. május 21.

Belpol

A NAV egy számlagyár ügyében nyomoz, Trippon Norbert nem tanú, nem is gyanúsított. Panaszt tett az eljárás miatt.

Házkutatás zajlott kedden reggel hattól Trippon Norbert újpesti alpolgármesternél, aki a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP polgármesterjelöltje.

Erről maga Trippon számolt be kedden a Facebookon, azzal a megjegyzéssel, hogy „így működik a Fidesz hatalmi gépezete”,  mivel olyan ügyben tartottak nála házkutatást, amelyben tanúként, gyanúsítottként nem szerepel, őellene nem zajlik NAV-nyomozás. 

„Feltúrták az egész házunkat. Mindösszesen egy magánszerződést vittek magukkal, illetve számlákat, ezeket én magam adtam a kezükbe. Ehhez nem volt szükség erre a felháborító eljárásra, és őszintén sajnálom azt az öt NAV-os nyomozót, akit vélhetően politikai okból küldtek feldúlni egy család békés otthonát” – írta Trippon. A családot megviselték a történtek, a politikus felesége és gyerekei sírtak.

Jellemzőnek tartja, hogy miközben zajlott a házkutatás, feltűnt a közelben autóval Wintermantel Zsolt fideszes polgármester. Trippon nem hiszi, hogy ez véletlen. 

Az ellenzéki politikus szerint ami zajlott, az „kampányházkutatás”, és panaszt tett a történtek miatt.

 

Tripponék 2019 végén felújításra szoruló házat vettek Újpesten. Több vállalkozás dolgozott ott, a házkutatást az egyik kivitelező ellen évekkel később indított eljárás miatt tartották, a vele kapcsolatos dokumentumokra volt szükség. Többet erről nem árult el a NAV a politikusnak.

A Telex szerint az eljárás kezdeményezője a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség. A nyomozók több száz milliós vagyoni hátrányt okozó büntetőügyben, 39 terhelttel szemben vizsgálódnak egy éve, és a célkeresztben egy számlagyár áll. Ez a vádhatóság szerint három éven át működött hierarchikus szervezetként R. Miklós – Fradista Miki – vezetésével.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Hogyan nyerhetjük meg az Európa-bajnokságot?

Még most sem késő, szólunk. Az európai parlamenti és önkormányzati választás előtt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor bement az egyik tévéjébe (a legrégebbibe), ahol megnyilatkozott az egyik műsorvezetőjének (a legrégebbinek), s egyéb fontos mondandói (háború lesz, háború lesz, háború lesz, hrrrrrgggrrrxx!!!) mellett természetesen a védjegyének számító szenvedélyére is szót kerített: a labdarúgásról beszélt.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni. Ha a háború menetét nem is változtatja meg ez a támadás, számos jelentős elmozdulásra mégis felhívja a figyelmet.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.