„Kampányházkutatás” volt a DK újpesti jelöltjénél

  • narancs.hu
  • 2024. május 21.

Belpol

A NAV egy számlagyár ügyében nyomoz, Trippon Norbert nem tanú, nem is gyanúsított. Panaszt tett az eljárás miatt.

Házkutatás zajlott kedden reggel hattól Trippon Norbert újpesti alpolgármesternél, aki a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP polgármesterjelöltje.

Erről maga Trippon számolt be kedden a Facebookon, azzal a megjegyzéssel, hogy „így működik a Fidesz hatalmi gépezete”,  mivel olyan ügyben tartottak nála házkutatást, amelyben tanúként, gyanúsítottként nem szerepel, őellene nem zajlik NAV-nyomozás. 

„Feltúrták az egész házunkat. Mindösszesen egy magánszerződést vittek magukkal, illetve számlákat, ezeket én magam adtam a kezükbe. Ehhez nem volt szükség erre a felháborító eljárásra, és őszintén sajnálom azt az öt NAV-os nyomozót, akit vélhetően politikai okból küldtek feldúlni egy család békés otthonát” – írta Trippon. A családot megviselték a történtek, a politikus felesége és gyerekei sírtak.

Jellemzőnek tartja, hogy miközben zajlott a házkutatás, feltűnt a közelben autóval Wintermantel Zsolt fideszes polgármester. Trippon nem hiszi, hogy ez véletlen. 

Az ellenzéki politikus szerint ami zajlott, az „kampányházkutatás”, és panaszt tett a történtek miatt.

 

Tripponék 2019 végén felújításra szoruló házat vettek Újpesten. Több vállalkozás dolgozott ott, a házkutatást az egyik kivitelező ellen évekkel később indított eljárás miatt tartották, a vele kapcsolatos dokumentumokra volt szükség. Többet erről nem árult el a NAV a politikusnak.

A Telex szerint az eljárás kezdeményezője a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség. A nyomozók több száz milliós vagyoni hátrányt okozó büntetőügyben, 39 terhelttel szemben vizsgálódnak egy éve, és a célkeresztben egy számlagyár áll. Ez a vádhatóság szerint három éven át működött hierarchikus szervezetként R. Miklós – Fradista Miki – vezetésével.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk