Karácsony a hangfelvételéről: Nagypofájú gyerek vagyok, ez egy munkaköri ártalom

  • narancs.hu
  • 2024. június 11.

Belpol

Budapest főpolgármestere azt is elárulta, nincs meg a bizalom ahhoz, hogy felkérje Vitézy Dávidot helyettesének.

Reagált Karácsony Gergely az online szombat óta különféle formában fellelhető, hol elmosódott, néha kivehető hangfelvételeiről. Ezeken a frissen újraválasztott budapesti főpolgármester különféle politikai ügyekről beszél, valószínűleg több helyen és időpontban. A nagy furcsaság főleg az rajta, hogy Karácsony nem hivatalos hangnemében beszél, ami persze annyira nem meglepő, hiszen a kollégáinak mondta a dolgait.

 
Karácsony Gergely
Fotó: Sióréti Gábor
 

„Én azon gondolkodom, hogy a Vitézyvel beszélek, ezt el kéne mondani, hogy ezt ő vállalja, akkor... akkor... én lapáttal fogjuk agyonverni” – mondja Karácsony egy ponton, aztán a hivatalosan az LMP, majd , később a kormányoldal által is támogatott Vitézy Dávidról így fogalmaz:

„Olyan szinten hiú, hogy ez elképesztő. Ezért gondolom azt, hogy szerintem nagyon rosszul fogja viselni ezt a kampányt. És lehet, hogy ezt az orrára kéne kötni, hogy nem akarom megzsarolni, de na, mi lapáttal fogjuk verni.

Később Karácsony arról is beszélt a hanganyag alapján, hogy „a DK-t azzal kell bizonytalanságban tartani, hogy ezt a Momentummal kötött szövetséget nyitva tartjuk, az LMP-t meg azzal kell frusztrálni, hogy ezt bezárjuk”. Hozzátette, „ez nyilván az olyan típusú – hogy mondjam – füllentők, mint én, ezt nagyon szívesen eljátssza ezt a szerepet, hogy egyiknek ezt mondom, a másiknak azt mondom”.

A felvételen beszél a Budapesti Lakógyűlés névre hallgató online véleményfelmérésről is.. Erről azt mondta, „az én főpolgármesteri működésem legsikeresebb projektje, tulajdonképpen a Fidesz fegyverét adaptáltuk”. Hozzátette, „ez nem ugyanolyan, mint a Nemzeti Konzultáció”, de „ő irányít kérdéseket”, és ha a többség mögötte lesz, és felmutatja, az voltaképp ugyanaz.

Karácsony a Telexnek adott interjújában azt mondta, úgy gondolja, ő hallható a felvételen, mindenesetre most hallotta először ezeket. „Őszintén szólva az, hogy ezeken a hangfelvételeken miket mondok, ennek a jelentősége tízes skálán egyes” – folytatta a főpolgármester. Hozzátette, ezek a beszélgetések nagyon különböző helyzetekben történtek, „ezek között akár évek is eltelhettek”. Hozzátette, hogy az egész ügy lényege csak az ő lejáratása, a beszélgetések pedig baráti körben hangzottak el.

„Olyan emberekkel beszélgettem, akik ezt biztosan nem rögzítették” – mondta. Karácsony szerint biztosan nem belsős lehallgatás volt, szerinte az egyik a zajok alapján a metrón történt, ami nagyon súlyos bűncselekmény.

„Azt, hogy én mit mondtam, az teljesen érdektelen. Nem mondok benne semmit, ami lehet, hogy kicsit szaftos pletyka” - mondta, elmagyarázva azért a “füllentős” résznél, hogy baráti körben mindenki mond költői túlzásokat.

A politikus beszélt ezen felül arról, hogy most már biztosan nincs meg ahhoz a bizalom Vitézy Dávidban részéről, hogy felkérje helyettesének, Magyar Péterről pedig csak azt látja, hogy az ellenzéke rombolja főleg, az viszont még kiderül, hogy teremtő rombolás-e ez.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk