Hadházy: Ha több politikus nem járna az ATV-be, előrébb tartanánk

  • narancs.hu
  • 2024. június 11.

Belpol

Magyar Péter miatt újra téma lett az ellenzéki, de azért a kormánynak néha kedves tévécsatorna körüli vita.

Hadházy Ákos beállt Magyar Péter mögé az ATV-ügyben: mint ismert, a politikus két perc után kisétált a stúdióból az Egyenes Beszéd felvétele alatt, miután Rónai Egon műsorvezető sarokba akarta szorítani azzal kapcsolatban, hogy a csatorna hányszor hívta meg a műsoraiba. Magyar  szerint ami a stúdióban történt, „az egy előre előkészített provokáció volt”, és egy nevek nélküli listát tett közzé, hogy az ATV dolgozói közül kik tagjai a Hit Gyülekezetének.  Erre a csatorna igazgatója perrel fenyegetőzik, Magyar pedig azt üzente erre, hogy mielőtt megtennék, konzultáljanak jogásszal.

Ehhez érkezett Hadházy, aki Facebookon mondta el, hogy ő már több, mint három éve nem jár az ATV-b, és szerinte ha több politikus is így tenne, sokkal előrébb tartanának.

„Az ATV-ről újra és újra beszélni kell, akkor is, ha megint egymillió forintos sérelemdíjért perelnek (elvesztenék megint, mint legutóbb), mert a hibrid rezsim által felépített demokrácia színház fontos díszlete ez a csatorna, még akkor is, ha a benne dolgozók közül egyáltalán nem mindenki szeretne csak szerepet játszani” – írta a független képviselő, hozzátéve, hogy „az ATV egyetlen feladata a független média látszatának fenntartása”, ahol „a királyi család ügyei például tabunak számítanak”, és „egészen biztos, hogy proaktívan, saját anyagban az ATV az Orbán család mesés gazdagságáról alig-alig tudósít”. Szerinte „teljes tévedés azt hinni, hogy az Egyenes Beszédben érvelve bármilyen választás megfordítható lenne és az ATV helyettesíteni tudja a szabad közmédiát. Ez csak a hatalom által szándékosan fenntartott látszat. Az Egyenes beszédet 100-150 ezer ember nézi. A maradék 8,5 millió választópolgár viszont nem.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk