Kásler Miklóst ültetik a Magyarságkutató Intézet igazgatói székébe

  • narancs.hu
  • 2023. március 8.

Belpol

Március 13-tól Kásler Miklós volt emberi erőforrások minisztere veszi át a Magyarságkutató Intézet vezetését – jelentette be Csák János.

Kásler még az Emmi élén maga kezdeményezte a kormányhatározattal az intézet létrehozását 2019-ben, tavaly novemberben tiszteletbeli elnök lett, most pedig Horváth-Lugossy Gábort váltja a főigazgatói poszton.

A minisztérium közleménye szerint „az új főigazgató szándéka az, hogy beteljesítse az alapító okiratában foglalt küldetését, és tudományos értékű eredményeinek sokrétű bemutatásán keresztül erősítse nemzeti identitásunkat határainkon belül és azon túl”. Csák János pedig azt nyilatkozta: „A magyar kormány célja, hogy gazdaságilag erős, kulturálisan magabiztos, magabíró családokból álló nemzet éljen a Kárpát-medencében. Ennek alapfeltétele, hogy tudjuk, kik vagyunk, mit akarunk, merre tartunk.”

Kásler a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: a Magyarságkutató Intézet tovább terjeszkedik és bővíti tudományos profilját: „Az archeogenetika és a régészet mellett a klasszika–filológia, a nyelvészet, a zenei kutatások területén, amelyek kevésbé látványosak, de rendkívül lényeges területek.”

A volt miniszter hobbiprojektjéről korábban részletes cikket közölt lapunk:

Ebben az írásunkban pedig azt elemeztük, mit köszönhetünk Kásler Miklósnak:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk