Veszélyeztetett dolgozók a selejtes akkumulátorokat feldolgozó üzemben

  • narancs.hu
  • 2023. március 7.

Belpol

A gödi Samsung-gyár selejtes akkumulátorait feldolgozó céget 8,5 millió forintra bírságolta a munkavédelmi hatóság.

határozatban, ami a dél-koreai tulajdonú SungEel Hitech Hungary Kft. által az elmúlt években elkövetett munkavédelmi vétségeket sorolja fel, olyasmik szerepelnek, mint határértéket meghaladó légszennyezettség, rákkeltő anyagoknak kitett dolgozók, a munkavédelmi előírások sorozatos megszegése – írja a 444.hu az Átlátszó cikkére hivatkozva.

A lítium-ion akkumulátorok újrahasznosításával foglalkozó bátonyterenyei SungEel Hitech Hungary Kft.-t a munkavédelmi hatóság 8,5 millió forintra bírságolta meg, mivel 13 embert súlyos veszélyeztetettségnek tettek ki. Az Átlátszó azt írja, a hatóságok már többször megbüntették súlyos mulasztásokért a hulladékfeldolgozó céget, ami most évi 28 ezerről 52 ezer tonnára növelné a kapacitását.

A 2021 júliusában átadott, 9,3 milliárd forintos bátonyterenyei beruházáshoz a magyar kormány 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott.

Az Átlátszó próbálta megkeresni a SungEel Hitech Hungary Kft.-t, de a megadott elérhetőségeken nem tudták elérni a céget, a hivatalos dokumentumokban és cégadatbázisokban szereplő emailcímek nem működnek, és a megadott telefonszám is téves.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk