Kiss László lemondásával beismerné bűnösségét az ügyvédje szerint

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 22.

Belpol

Végigcsinálja az eljárást. 

Kiss László letartóztatott polgármester a lemondásával elismerné bűnösségét, ezzel szemben ő ragaszkodik álláspontjához, miszerint az ügyészség gyanúsítása, és a rá terhelő vallomást tevő személy „előadása abszurd”, ezért végigcsinálja a büntetőeljárást – mondta Zamecsnik Péter az ATV-nek.

Kiss Lászlót augusztusban tartóztattak le azzal a gyanúval, hogy székhelyhasználatot biztosított házában egy olyan cégnek, amiben a felesége mellett egy olyan személy is ügyvezető-tulajdonos volt, aki egy másik cégével többmilliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól. 

Az ügyvéd szerint a cégnek, amelyben a polgármester felesége és család barátja közös tulajdonos volt, nincs köze az ügyhöz, ugyanis a társaság semmilyen szerződést nem kötött az önkormányzattal. Annyi történt, hogy a cég egy rövid ideig Kiss Lászlóék házába volt bejegyezve szívességből, a gyanúsítás időszakában viszont már más székhelye volt. A cég pedig elvégezte a munkát, amire az önkormányzattól kapott megbízást. „Az más kérdés, hogy nem olyan áron, mint ahogy azt az ügyészség gondolja. De nem a szocializmusban élünk, nem hatósági fix árak vannak” – mondta Zamecsnik.

Az ügyvéd szerint az a megjelent információ sem igaz, hogy a személy, aki feldobta Kiss Lászlót, önszántából ment be a rendőrségre: ugyanis a férfi ekkor már letartóztatásban volt, és egyeszségre törekedett az ügyészséggel, emiatt mondott terhelő információt a polgármesterre.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk