24.hu: Kiss László feleségének üzlettársával szerződött az óbudai önkormányzat

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 21.

Belpol

Többek között nyomdai kivitelezésre, információs táblák gyártására és muskátlibeszerzésre is.

Kiss László, Óbuda letartóztatott polgármestere személyesen biztosított székhelyhasználatot a házában egy cégnek, amelyben feleségén kívül egy olyan személy töltötte be az ügyvezető-tulajdonosi posztot, aki egy másik cégével több milliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól azután, hogy Kiss Lászlót polgármesternek választották – írja a 24.hu.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a DK politikusát múlt héten tartóztatták le a III. kerületi korrupciós üggyel összefüggésben, miután a Központi Nyomozó Főügyészség házkutatást tartott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnál. A vád szerint 2019 októberi polgármesterré választását követően Kiss László megállapodott egy ismerősével, hogy az érdekeltségébe tartozó cégek rendszeresen megbízásokat kapnak az önkormányzattól, amiért cserébe neki és további – az önkormányzatnál dolgozó – hivatalos és nem hivatalos személyeknek kell pénzt visszafizetni. A 24.hu szerint

az RF Production Hungary Kft.-vel úgy kötött több millió forintért szerződéseket az önkormányzat, hogy közben a polgármester felesége üzlettársi viszonyban maradt annak tulajdonosával.

Ezeket a szerződéseket a korrupció gyanúja miatt nyomozást folytató KNYF lefoglalta, erről az önkormányzat számolt be a saját honlapján, amikor minden, az ügyészség által elkért iratot nyilvánosságra hoztak. Így derült ki, hogy 2019 és 2021 között többek közt szórólapbeszerzésre, grafikai feladatok ellátására, nyomdai kivitelezésre, muskátlibeszerzésre, és információs táblák gyártására is szerződtek a céggel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk