Közel 7 milliárdot ad a kormány a Színházi Olimpia megrendezésére

  • narancs.hu
  • 2021. december 4.

Belpol

Az esemény 2023-ban lesz Magyarországon.

Összesen 6,8 milliárd forint többletforrás biztosításáról döntött a kormány, amit a 2023-ban Magyarországon megrendezendő Színházi Olimpia rendezésére szánnak – derült ki a tegnap este megjelenő Magyar Közlönyből. 

Ahogy a rendelet fogalmaz, a kormány elismeri a rendezvény "kiemelt kultúrstratégiai jelentőségét, továbbá nemzeti identitásunk és nemzeti értékeink a nemzetközi közösséggel való megismertetése fontosságában játszott szerepét". 

A Színházi Olimpiát 1994-ben Teodórosz Terzopulosz görög rendező kezdeményezésére alapították, a rendezvény célja, hogy a közönség jobban megismerhesse a nemzetközi színházi előadásokat – azonban ez az olimpia nem verseny és nem osztanak díjakat sem. Teodórosz Terzopulosz 2020 januárjában Budapesten jelentette be, hogy Magyarország nyerte el a 2023-as, 10. Színházi Olimpia rendezési jogát.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk