Közel 7 milliárdot ad a kormány a Színházi Olimpia megrendezésére

  • narancs.hu
  • 2021.12.04 10:00

Belpol

Az esemény 2023-ban lesz Magyarországon.

Összesen 6,8 milliárd forint többletforrás biztosításáról döntött a kormány, amit a 2023-ban Magyarországon megrendezendő Színházi Olimpia rendezésére szánnak – derült ki a tegnap este megjelenő Magyar Közlönyből. 

Ahogy a rendelet fogalmaz, a kormány elismeri a rendezvény "kiemelt kultúrstratégiai jelentőségét, továbbá nemzeti identitásunk és nemzeti értékeink a nemzetközi közösséggel való megismertetése fontosságában játszott szerepét". 

A Színházi Olimpiát 1994-ben Teodórosz Terzopulosz görög rendező kezdeményezésére alapították, a rendezvény célja, hogy a közönség jobban megismerhesse a nemzetközi színházi előadásokat – azonban ez az olimpia nem verseny és nem osztanak díjakat sem. Teodórosz Terzopulosz 2020 januárjában Budapesten jelentette be, hogy Magyarország nyerte el a 2023-as, 10. Színházi Olimpia rendezési jogát.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Neked ajánljuk

"Orbán rendszere radikálisan ellenségelvű és megosztó"

  • Farkas Zsolt

"Az orbánizmus lényege az orbánizmus: vagy Orbán Viktor és jogállampárti magánhadserege, a Fidesz katonája vagy, zsoldosa, önkéntese, fanatikusa, szolgálója, kliense, rajongója (mintegy 2,5 millió szavazó Mo.-n), vagy ellensége, ellenzője, kritikusa, utálója, megvetője, vádlója vagy (legalább dupla annyi szavazóképes ember Mo.-n)."