Karácsony vezeti a Párbeszéd listáját, de nem akar képviselő lenni

  • narancs.hu
  • 2021. december 4.

Belpol

A párt tíz embert ajánl a közös ellenzéki listára.

Szimbolikus a jelöltsége, és megtiszteltetésnek tartja, ha ott lehet a neve a szavazólapon és részt vesz a kampányban, de nem készül az Országgyűlésbe, szeretne Budapest főpolgármestere maradni – tisztázta Karácsony Gergely a Párbeszéd Magyarországért szombati éves kongresszusa után, ahol elhangzott, kiket ajánl a párt a közös ellenzéki listára a jövő évi országgyűlési választásokon. 

A kongresszusról beszámolva a Telex közli, hogy Karácsony Gergely után így a listát lényegében Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere vezeti, majd Kocsis-Cake Olivio, Berki Sándor, Jakál Adrienn, Béres András, Szabó Zsolt, Szabó Tímea, V. Naszályi Márta és Barabás Richárd következik. A lista a 15. helyig Temesvári Szilvia, Erőss Gábor, Varga Attila, Major Petra, Dorosz Dávid nevével folytatódik.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke arról beszélt, a párt a reménybeli következő kormányban a zöld és baloldali értékek megjelenítésére készül, és annak a kormánynak, amely félelemkeltéssel próbálja megtartani a hatalmat, mennie kell.

A párt közleménye szerint a Párbeszéd elkötelezett Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt és az egységes ellenzék politikája mellett, minden lehetséges eszközzel támogatni fogja a jogállamiság helyreállítását, a korrupció felszámolását, az elszámoltatást, az igazságos, szolidáris és zöld Magyarország felépítését.

A Párbeszéd-kongresszust záró sajtótájékoztatón Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy az ellenzék továbbra is egységes, és napról napra erősödik. Berki Sándor jelöltségének a lista elején azért örül, mert neki is szívügye a romák felzárkóztatása. Márki-Zay a rezsicsökkentéssel kapcsolatos korábbi nyilatkozatát idéző összeállításokra reagálva azt mondta, igazi, igazságos rezsicsökkentésért szeretne dolgozni, az energiafogyasztást szerinte fejlesztéssel, korszerűsítéssel, zöld programokkal érdemes csökkenteni.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk