Lázár János már nem indul egyéni képviselőjelöltként 2026-ban

  • narancs.hu
  • 2024. január 8.

Belpol

Márki-Zay szerint adott a lehetőség, hogy Lázár a polgármesterségért induljon, vagy legalább ne akadályozza Hódmezővásárhelyt.

Lázár János vasárnap este bejelentette a Facebook oldalán, hogy

2026-ban már nem indul egyéni parlamenti mandátumért.

Lázár 2002 óta volt egyéni országgyűlési képviselő a hódmezővásárhelyi választókerületben. 2022-ben Márki-Zay Pétert győzte le, ezt követően tért vissza a kormányba. Lázár akkor azt mondta, nem akar listáról bekerülni a parlamenbe, csak egyéni jelöltként.

"Életemnek ezt a korszakát most lezárom. Ezt a ciklust követően egyéni választókerületi képviselő már nem leszek,

de politikus maradok: a szűkebb és a tágabb pátriám, a magyar vidék és az Alföld, a politikai közösségem és a pártom továbbra is számíthat a munkámra."

Azt azonban rögzítette, hogy "A szülővárosomban azonban gyökeres változásra van szükség. Hódmezővásárhely ma végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város. Ha ezen változtatni akarunk, kevesebb pártpolitizálásra és több munkára, kevesebb vitára és több közös nevezőre van szükség. Az új műsorhoz pedig új férfi kell. Vagy nő – majd a választók eldöntik. Teljes sorcserére van szükség a városban:

2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre. Ennek a megújulásnak én elősegítője, nem pedig akadálya leszek."

Lázár 2012-ig volt polgármester is Hódmezővásárhelynek, majd utána is az ő emberei irányították a várost. A 2018 februrájában megtartott időközi választáson viszont az ellenzék által támogatott Márki-Zay Pétert választották meg a város élére a Fidesz jelöltjével szemben. Mint ismert, ezt követően Márki-Zayt 2019-ben is újraválasztották, azóta ő vezeti a várost.

"Döntésed hátterét talán egyszer a nagyközönség is megismeri, addig is reménykedünk, hogy közéleti szerepvállalásod hátralévő idejében az eddigiekkel szemben nem a családod, hanem a tágabb közösséged fogod gyarapítani" – így reagált Márki-Zay Péter Lázár János bejelentésére.

Hódmezővásárhely már azt is megköszöni, ha nem akadályozod az elmúlt években megindult fejlődést"

– szúrt oda Márki-Zay Lázárnak a bejegyzés alá írt kommentjében. Saját polgármesteri munkáját méltatta hosszan, leírta, hogy "a rendőrség szerint is a legbiztonságosabb város, a Korrupciókutató szerint a legkevésbé korrupt is – míg a ti örökségetekként még a legkorruptabb város volt az országban. (Igaz, veled ellentétben én nem gazdagodtam meg a közszereplésem alatt, és a ti időtökkel szemben mi minden számlát időben kifizettünk.)"

Mindemellett óva intett Hódmezővásárhely polgármestere mindenkit attól, hogy komolyan vegye Lázár ígéreteit, hiszen szerinte a miniszter több, Hódmezővásárhelynek tett ígéretét sem tartotta be.

"2019-ben a helyi Fidesz felkért, hogy indulj el velem szemben a város polgármesteri tisztségéért – akkor nevetséges kifogással kitértél ez elől" – idézte fel Márki-Zay – "Most, két évvel azután, hogy a körzetben fényes győzelmet arattál velem szemben (noha az egyetlen parlamentbe jutott fideszes képviselő lettél, aki kevesebb szavazatot kapott, még százalékban is, mint négy évvel korábban),

miután bejelentetted, hogy képviselő már nem leszel, itt a lehetőség, indulj el te a Fidesz színeiben a polgármesterségért Vásárhelyen!

Egy disznóvágás, néhány száz vagy néhány ezer, romos házakba bejelentett szerbiai magyar voksturista (megszavaztátok, teljesen legális!), és nyerhető a város!" – írta Márki-Zay, majd posztja végén azért újra arra kérte Lázárt, ha nem indul el, legalább ne hátráltassa Hódmezővásárhelyt a jövőben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk