Akár 750 ezres prémiumot is kaphattak a katonák év végén

  • narancs.hu
  • 2024. január 8.

Belpol

Teljesítményjuttatásként. A rendvédelmisek nem kaptak hasonló juttatást a Belügyminisztériumtól.

2023 végén kategóriától függően 400 vagy 750 ezer forintos teljesítményjuttatást kaptak a katonák és a honvédelmi alkalmazottak

derült ki a Honvédelmi Minisztérium (HM) az rtl.hu közérdekű adatigénylésére adott válaszából. A lap azt írja, hogy mindeközben a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó rendvédelmi dolgozóknak, például a rendőröknek, vagy a büntetés-végrehajtásban dolgozóknak a szakszervezetek szerint nem jutott semmi.

A HM tájékoztatása szerint bruttó 750 ezer forintos prémiumot az Adaptive Hussars 2023 elnevezésű, hazai rendezésű nemzetközi gyakorlaton résztvevő állomány kapott, a többieknek pedig 400 ezer forint járt. A pénzt, amelyből a prémiumot fizették, a minisztérium saját költségvetésében különítették el, vagyis pluszforrást nem igényelt ezek kifizetése. Arra a kérdésre viszont a minisztérium nem válaszolt,

  • összesen hány ember kapott prémiumot, illetve
  • mekkora kiadást jelentett ezek kifizetése összesen.

Érthető persze, ezekre a kérdésekre miért nem válaszolt a honvédelmi tárca: hisz' úgy kiszámítható lenne, hány konkrétan hadra fogható embere van a Magyar Honvédségnek, amely viszont titkos adat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.