Letöltendőt kaptak a Varga Judit sátrából lopó szlovák tolvajok

  • narancs.hu
  • 2022. január 3.

Belpol

Az igazságügy-minisztert és családját még 2020 nyarán lopták meg egy ásványrárói kempingben. 

Még 2020-ban a Szigetközben található Ásványrárón egy kempingben kifosztották Varga Judit igazságügy-minisztert és családját – írja a Telex. 

A miniszter kenutúrán volt a férjével és a gyerekeivel, de a lap szerint egyik nap értékeket vittek el egy kempingben felvert sátrukból. 

Varga Judit nem nyilatkozott az ügyről, de a környéken hetekig téma volt a dolog, a rendőrségi nyomozás pedig a lap szerint nagy erőkkel indult meg, és alig egy hét múlva elkapták az elkövetőket.

Kiderült, hogy Győr-Moson-Sopron megyében, 2020 júliusában elszaporodtak a kempingek, vendégházak, panziók vendégei sérelmére elkövetett lopások. A bejelentők legtöbb esetben arról számoltak be, hogy a sátrakból vagy a leállított, nyitott lakókocsikból, valamint az apartmanokba besurranva loptak el tőlük ismeretlenek különböző értékeket: pénzt, illatszereket, ruházati termékeket, elektronikus berendezéseket, számítógépeket, parfümöket, táskákat. Ennek a sorozatnak lehetett a sértettje az igazságügyi miniszter és családja.

Még 2020 augusztusában a Győr-Moson-Sopron megyei Nyúlon el is fogták az elkövetőket, miután egy magyar házaspár lakóautójából sportcipőt és némi készpénzt loptak.

Az öt szlovák állampolgárral szemben 2021 áprilisában emelt vádat  a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség, mert „különböző kempingekben, panziókban valósítottak meg lopásokat, lopásokhoz hasonló elkövetési magatartással kifosztásokat, készpénz-helyettesítő eszközzel és közokirattal visszaélést”. A vádirat 15 vádpontjában 21 bűncselekményt soroltak fel.

Az elkövetők júliusban a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon az előkészítő ülésen beismerték a bűncselekmények elkövetését, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, négyüket a bíróság 3 év 4 hónap szabadságvesztésre, 5 év kiutasításra és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte, ötödik társukat pedig 3 év szabadságvesztésre, 5 év kiutasításra és 3 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet 2021. augusztus 16-án lett jogerős.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.