Háromszor-négyszer több plakátja lehet a Fidesznek a kampányban

  • narancs.hu
  • 2022. január 3.

Belpol

Az ellenzéki szövetség 2-3 ezer plakáthely megszerzését tartja reálisnak, de a kormánypártok jóval több helyen szoktak hirdetni. 

A Fidesznek akár háromszor-négyszer több választási plakátja is lehet majd a kampányban, mint az ellenzéknek az rtl.hu számításai szerint.

 

Az oldal arról ír, hogy a plakáthelyek lefoglalásáról már megkezdődtek a tárgyalások az ellenzéki szövetségben, úgy számolnak, hogy nagyjából 2-3 ezer hely megszerzésére lesz reális esély. Ez már elegendő az országos szintű megjelenéshez, az viszont biztosan nem várható, hogy az utcák ellenzéki üzenetekkel lesznek tele. 

A lap megkérdezte a Fideszt is, hogy hány plakáthellyel terveznek a kampányban, azonban nem kapott választ. A korábbi plakátkampányok alkalmával a kormánypártok azonban nagyjából 5-8 ezer helyet béreltek, a bevándorlásról szóló népszavazás esetében viszont – a Transparency International becslése szerint – ez a szám elérhette a 10 ezret is. 

Ellenzéki becslések szerint a kampány decembertől áprilisig legalább 2-3 milliárd forintba kerül majd, amelyet a szövetségben részt vevő pártok és a Mindenki Magyarországa Mozgalom nehézségek nélkül ki tud fizetni. Az ellenzék ugyanakkor ezúttal jóval nagyobb hangsúlyt helyezne az adománygyűjtésre. 

Nehézségei lesznek ugyanakkor az ellenzéknek a kampányanyagok postaládákba juttatásával is: korábban a Magyar Posta végzett ilyen tevékenységet, de már nem, most már a Mediaworks egyik leányvállalata, a Medialog lett az, amely leginkább képes összefogni a terjesztői hálózatot. Az ellenzéki pártok azonban bizalmatlanok a Fidesz-közeli céggel szemben, így közvetlenül keresik meg a helyi terjesztő vállalkozókat abban bízva, hogy azok befogadják majd a megrendelésüket. A kisebb településeken ugyanakor előfordulhat, hogy sok terjesztő nem meri majd vállalni a feladatot. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk