Levideózta a hvg.hu a Dubajból hazatérő NER-gépet

  • hvg.hu
  • 2021. március 17.

Belpol

Hadházy Ákos tudni véli, kik utaztak rajta a hosszú hétvégén, de a maszkok miatt nem lehet fölismerni senkit.

Kétperces videón mutatja be a hvg.hu, hogyan ért földet kedden este az OE-LEM jelzésű repülőgép Ferihegyen. Azt, hogy kik szállnak ki belőle, nem lehet megállapítani a felvételen, az utasok maszkot viselnek, és messzire is vannak.

A hírportál videós stábja várta a gépet, mert Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebookon közzé tette szerdán, olyan dokumentumok birtokába jutott, amelyek alapján szerinte „Gázszerelő” és „Műsorvezetőnő”, valamint még két személy az utóbbi napokban Budapestről Dubajba utazott a repülővel, amelyet NER-gépként szokott említeni a sajtó. 

Ha a mellékelt dokumentum valódi (minden jel szerint az), akkor a Gázszerelő és a Műsorvezetőnő a március 15.-i hosszú...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. március 17., szerda

A képviselő Mészáros Lőrincre és Várkonyi Andreára gondolhatott. Legalábbis az ő nevük szerepel a közösségi oldalon bemutatott dokumentumon, amelynek hitelességéről Hadházy Ákos sincs teljesen meggyőződve. A portál kérdést küldött ezzel kapcsolatban Várkonyi Andreához, de nem kapott választ.

A dubaji repülőútnak azért lehet jelentősége, mert Orbán Viktor miniszterelnök nemrég azt kérte, a járvány terjedésének megakadályozása érdekében most mindenki, aki luxusutat tervez, halassza el, és külön szóba hozta Dubajt is. 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.