Ma is folytatódik a pedagógusok polgári engedetlenségi akciója

  • narancs.hu
  • 2022. február 25.

Belpol

A tanárok mellett már egy óvoda pedagógusai is bekapcsolódtak a sztrájkba.

Már nem csak általános iskolák, gimnáziumok és technikumok tiltakoznak, pénteken egy óvoda pedagógusai is polgári engedetlenségi akcióba kezdenek - írja az Eduline.

Pénteken az elmúlt napokhoz hasonlóan az ország különböző részeiről csatlakoztak be iskolák a tiltakozási akcióba  a sztrájkjog ellehetetlenítését kimondó február 11-i kormányrendelet miatt. 

A Telex összegzése szerint  akciót szerveztek a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban, a Pécsi Tudományegyetem gyakorló iskolájához tartozó Deák Ferenc Gimnázium és Általános Iskolában, a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskolában és a Ráckevei Ady Endre Gimnáziumban.

Budapestről pedig a XVIII. kerületi Bókay Árpád Általános Iskola, a Klebelsberg Kunó Általános Iskola és Gimnázium, az Óbudai Nagy László Általános Iskola, a kispesti Pannónia Általános Iskola, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium, a Sashalmi Tanoda Általános Iskola, a Grassalkovich Antal Általános Iskola, a Bókay Árpád Általános Iskola, a Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium, a zuglói Játékszín Óvoda, a Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium, és a XX. Kerületi Kossuth Lajos Gimnáziumpedagógasainak egy része csatlakozott a polgári engedetlenséghez.

Hozzáteszi, hogy már nemcsak aszülők és egykori diákok állnak ki a tiltakozó pedagusok mellett, hanem  19 civil szervezet is támogatását fejezte ki. A szolidaritási nyilatkozat aláíró közt van példáuk az Amnesty International Magyarország, a Greenpeace Magyarország Egyesület, a Háttér Társaság, a TASZ és a Transparency International Magyarország.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk