Magyar Nemzet: Több nyomozás is indult a Városháza eladása ügyében

  • narancs.hu
  • 2021.11.23 20:12

Belpol

Több feljelentés is érkezett, eljárások indultak. 

Több feljelentés is érkezett a rendőrségre a Városháza állítólagos eladása ügyében, a rendőrség pedig el is indította az eljárásokat – írja a kormánypárti Magyar Nemzet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda válasza alapján, amelyet a cikk szerint a "Mediaworks Hírcentrumnak" adtak. 

A rendőrség azt írta:

"Az ügycsoportot érintően a rendőrségre több feljelentés is érkezett, amelyek alapján befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt eljárásokat folytatunk ismeretlen tettes ellen. A nyomozások érdekeire tekintettel ezekről nem adunk bővebb tájékoztatást."

Az ügy előzményéről itt írtunk korábban, eszerint a városvezetés egy döntéselőkészítő tanulmányban mérlegelte a Városháza fejlesztési lehetőségeit, az egyik, végül elvetett opció lett volna az, hogy egy új helyszínen épüljön egy új épület, a mostani területet pedig értékesítsék: 

Azóta a kormánypárti média Bajnai Gordon volt miniszterelnököt is belekeverte az ügybe egy hangfelvétellel, ahol nem is eladásról, csak Városháza-projektről van szó, Bajnai maga pedig az ügyről később azt mondta, egy találkozóra invitálták a nyáron, ott hozták fel a témát a beszélgetőpartnerei, és hogy "nyilvánvalóan egy gondosan előkészített titkosszolgálati jellegű megfigyelési akció, tudatos provokáció zajlott". Karácsony Gergely konkrétan az orosz titkosszolgálatot sejti az ügy mögött, de a főváros rágalmazás miatt tett feljelentést (speciel ez nincs a rendőrség által felsoroltak között).

A Magyar Nemzet most azt írja, Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő két feljelentést is tett az ügyben, de a közérdekű bejelentéseiről és feljelentéseiről ismert Tényi István magánszemély is feljelentést tett. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk