Pártot alapítana és a választáson is elindulna Gattyán György üzletember

  • narancs.hu
  • 2021. november 23.

Belpol

Fő üzenete a digitalizáció. 

Friderikusz Sándor YouTube-csatornájának vendége volt Gattyán György üzletember, az ország egyik leggazdagabb embere, aki vagyonának alapját még a LiveJasmin nevű erotikus oldallal teremtette meg, Docler Holding nevű cégcsoportja pedig alapvetően a techiparban tevékenykedik. 

Gattyán most a műsor előzetese szerint a politika felé orientálódik: az üzletember ebben arról beszél, hogy végeztek egy kutatást, amely szerint az emberek többsége változást akar, de nem akar a "két múlt közül választani", ezért "papírforma szerint akár nyerni is lehet". 

A videóban Gattyán azt is mondja, nagyon elszánt, és biztos keresztezni fogják olyanok útját, akikét nem kéne, de "bele kell állni", mert "kell egy változás Magyarországon". Azt is mondta, hogy szerinte majd felrázzák az országot, és az emberek elkezdenek azon gondolkodni, hogy van egy harmadik lehetőség. 

Az előzetesben Friderikusz és Gattyán is egy nemrég bejelentett "mozgalomra" hivatkozik, amely a videó leírása szerint a "Digitalizáljuk Magyarországot" nevet viseli, de valójában "A Legnagyobb Vállalkozás" néven található meg a Facebookon és a honlapjának címe is ez.

Az oldalnak egyelőre mintegy 500 követője van, a feltett videókban Gattyán beszél a digitalizáció előnyeiről az egészségügyben vagy a hivatali ügyintézésben, de van egy hosszabb videó is, amelyben szintén a digitalizáció és a digitális világ jótéteményeiről beszél, illetve "társat keres az ország digitalizációjához, 106 kutató-képviselőt" egy tudásközponthoz, "területi képviselőket". 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.