Rágalmazásért feljelentést tesz a főváros a Városháza eladásáról szóló újabb hangfelvételek ügyében

  • narancs.hu
  • 2021. november 16.

Belpol

Karácsony Gergely szerint aljas és hazug támadás érte a főváros vezetését.

"Az Orbán-kormány megtámadta Budapestet. A Fidesz és a lakájmédiája pedig megtámadta a városvezetést. Az a dolgunk, hogy ezt a támadást visszaverjük, és ezt meg is tesszük" – írja Karácsony Gergely a Facebook oldalán.

A főpolgármester szerint a kormány azzal, hogy folytatja a pénzelvonást, a megszorítást, a saját törvényeit se tartja be, míg a Fidesz és a lakájmédiája azért, hogy a kormányzati aljasságot elfedje, a városvezetés ellen indított hazug, törvénytelen lejárató kampányt.

Karácsony tájékoztatójának apropója egy újabb, aVárosháza eladásáról szóló rejtélyes hangfelvétel, amely alapján több lap is arról írt, hogy az ingatlanügyben érintett városházi szereplők közül ki kinek az embere. A most nyilvánosságra került felvételen két férfi beszélget, eközben többek között Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesre nézve tesznek terhelő kijelentéseket.

"Tudom, jól tudom, hogy ennek én vagyok az elsődleges célpontja. Tudom, jól tudom, hogy erre régóta készülnek, legalább azóta, hogy felvetődött a nevem miniszterelnök-jelöltként. Engem céloznak, de a munkájukat tisztességgel végző kollégáimat rágalmazzák, és én meg fogom védeni a kollégáinkat az aljas fideszes támadásoktól. Tudom, hogy mindent bevetnek, Pegasus szoftvert, sok jele van ellenzéki politikusok megfigyelésének, és ma eljutottak a legmélyebbre, bár tudjuk, a Fidesz esetében soha nincs olyan, hogy legalja, nekik mindig van lejjebb."

A főpolgármester kijelentette, tűzbe tenné a kezét Kiss Ambrusért, ahogy a többi helyetteséért is, tudja, hogy minden rágalom, amely elhangzott, teljes mértékben valótlan.

Karácsony szerint 3 módon tudják a támadást, a hazug lejáratást visszaverni:

  • Kiállunk a városunkért, kiállunk a várost nagyon nehéz körülmények között, hazug állításokkal megvádolt kollégáinkért.
  • Feljelentést teszünk. Megtettük akkor, amikor a Városháza eladásáról hazudtak, és megteszi ma is a feljelentést Kiss Ambrus, akit tényekkel cáfolható hazugsággal vádolnak.
  • Teljes transzparenciával verjük vissza a támadást. Ahogy a Városháza kapcsán, úgy a mostani manipulált felvételen szereplő ingatlanértékesítés kapcsán is minden dokumentumot nyilvánosságra hozunk.

A főpolgármester közölte, "a kollégáimról a hangfelvételen hazugságokat állító Gansperger nevű ember a Fidesz embere. Ezer szállal kötődik a Fidesz gazdasági hátországához. Sem én, sem egyetlen helyettesem, a városvezetés tagjai nem találkoztak sem Gansperger nevű, sem Berki nevű emberrel, velük semmilyen tárgyalást nem folytattak. A város átláthatóan gazdálkodik az ingatlanvagyonával Budapest fejlesztése érdekében". 

Karácsony elmondása szerint a bűncselekményt megvalósító hangfelvételen szóba hozott Bécsi úti ingatlan értékesítésének előkészítése a Fidesz városvezetés idején kezdődött. Erre az ingatlanra sem Gansperger nevű, sem Berki nevű ember nem tett ajánlatot.

És ha kell, elmondom százszor is, a Városháza nem eladó, felújítjuk viszont a Városháza parkot, ahogy ígértem, a budapestieknek"

–nyomatékosított a főpolgármester.

(Facebook/Karácsony Gergely)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk