Orbán elmagyarázta a közmédiában, hogy „tisztességes eredményt” értek el

  • narancs.hu
  • 2024. június 10.

Belpol

Két ellenzéket kellett legyőzniük és ez sikerült. 

„Ilyen háborús időkben, ilyen nehéz körülmények között egy gyötrelmes háborús, inflációs évvel a hátunk mögött, egy jó gazdasági esélyeket teremtő növekedés megindítása előtt ebben a helyzetben azt mondom, 14 százalékot ráverni a másodikra az egy tisztességes eredmény” – fogalmazott Orbán Viktor a közmédiának adott interjújában. 

A miniszterelnök szerint az európai parlamenti választáson sikerült lelassítani az európai politikusok „egyre gyorsuló ütemű” háborúba sodródását. „Meg is lehet állítani, mert Franciaországban – ami a legerősebben a háború mellett érvelő ország volt – valódi politikai földindulás történt. Ott ki kell írni, illetve ki is írtak már egy parlamenti választást, mivel olyan nagy erővel és nagy arányban nyertek a békepártiak. Ha a békepártiak tudnak nyerni a parlamenti választáson is, akkor azt gondolom, hogy az első félidőt megnyertük. Egy null ide, Európában a békepártiak győztek” – magyarázta.

 
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad az M1 aktuális csatornának a Karmelita kolostorban 2024. június 10-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

Az ellenzékről szólva kifejtette, amikor nekiindultak a választásoknak, tudta, hogy a kormánypártoknak két ellenzéket kell majd legyőzniük, a régit és az újat. Kiemelte: legyőzték mindkettőt. Ezt a kormányfő különösan értékes eredménynek nevezte, mert – ahogy fogalmazott – két különböző ellenzékkel kellett megküzdeniük. „Ha ez egy parlamenti választás lett volna, akkor nagyjából olyan erőviszonyok lennének a kormánypárti mandátumok számát tekintve, mint amik most vannak a magyar parlamentben” – emelte ki. 

Orbán a parlamentben is beszélt az eredményről: mint fogalmazott, nem lehet mindig világcsúcsot úszni. Az EP-választáson egyébként a Fidesz-KDNP 44 százalékot ért el, vagyis 11 képviselőt küldhet Brüsszelbe. A második Tisza Párt hetet, a DK  kettőt, a Mi Hazánk egyet. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk