Máris elfogták a rendőrök a ferencvárosi önkormányzat szivárványos zászlóját letépő és elégető férfiak egyikét

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 16.

Belpol

Társait még keresik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást 2020. augusztus 15-én, mert a rendelkezésre álló adatok szerint egy csoport tagjai augusztus 14-én éjjel a Ferencvárosi Önkormányzat épületére kihelyezett zászlót letépték, majd azt magukkal vitték és elégették – közölte a police.hu.

A ferencvárosi nyomozók az adatgyűjtések és a kamerafelvételek alapján megkezdték az elkövetők felkutatását és a három férfi közül azonosították az egyik feltételezett elkövetőt. A 30 éves K. Zsoltot a rendőrök 15 óra 55 perckor elfogták, a férfit a kerületi rendőrkapitányságon garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök K. Zsolt egyelőre ismeretlen társait jelenleg is keresik.

Van másik – Újra kint van a szivárványos zászló a ferencvárosi városháza épületén

Miután az éjjel futballszurkolók leszaggatták az előzőt, a kerület kitett egy újabbat, magasabbra. "Van másik" - írja Ferencváros önkormányzata a Facebookon ahhoz a képhez hozzáfűzve, melyen egy újabb szivárványzászló látható az épület homlokzatán. Mint arról lapunk is beszámolt, az előzőt szombatra virradó éjjel, feltehetően fradista futballszurkolók leszaggatták, majd megtaposták és meg is gyújtották, tettüket pedig a közösségi médiában propagálták.

Figyelmébe ajánljuk