Márki-Zay kéri, legyen nyilvános a titkosszolgálati jelentés

  • narancs.hu
  • 2022. november 22.

Belpol

A Mindenki Magyarországa Mozgalomnak küldött 1,8 milliárdos támogatás vizsgálatáról van szó.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom az Amerikából kapott 1,8 milliárdos támogatásért cserébe nem ígért semmit, ami ne szerepelt volna az ellenzék nyilvános választási programjában – írja a 24.hu az MMM tájékoztatója alapján

Márki-Zay a keddi tájékoztatón el is sorolta: azt ígérték, ha győznek, Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez, gátat vetnek az inflációnak, adómentes lesz a minimálbér, továbbá kiutasítják az „orosz kémbankot”, megszüntetik a „végrehajtó maffiát”. Az ellenzék azt is vállalta, vezetésével Magyarország hűséges tagja lesz az EU-nak. Márki-Zayék tehát az Action for Democracy (AFD) által gyűjtött támogatás befizetőinek is azt ígérték, amit a hazai támogatóknak.

A vásárhelyi polgármester arról is beszélt, nem ismeri azokat, akik az Action for Democracy szervezeten keresztül segítették az MMM-et. A szervezettől az MMM-hez érkezett pénzből nem kaptak pártok, így  nem sértették meg a törvényt.

Márki-Zaynak az a véleménye, szövetségesektől támogatást elfogadni nem hazaárulás, és ha a CIA tényleg beavatkozott volna a magyarországi választásokba, Orbán Viktor most börtönben ülne.

Ha pedig valaki befolyásolni akarja egy választás kimenetelét, akkor a pénzt még a választás előtt utalja, és nem utána.

A tájékoztatón megkérdezték Márki-Zayt, mit gondol arról, hogy Ungár Péter, az LMP társelnöke dermesztőnek nevezte, hogy az MMM Amerikából kapott támogatást. Márki-Zay azt mondta, Ungárt nem tartja ellenzékinek. Arról is beszélt, a vele kapcsolatban álló pártok nem kérdezték meg őt erről a támogatásról.

A tájékoztatón elhangzott Korányi Dávidnak, az AFD ügyvezetőjének a nyilatkozata. Azt mondta, büszkék a támogatásra, amit az MMM-nek adtak, és a választásokra nem adtak egy fillért sem. Azt elismerte, hogy a magyarországi választás hívta életre a szervezetet, de adtak már támogatást Olaszországban és Brazíliában is. 

Márki-Zay Péter azt mondta, szervezetének nincsenek titkai, mindennel elszámoltak. Azt kéri, hogy a támogatásukkal kapcsolatos titkosszolgálati jelentés ne legyen titkos.

Korábban Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője kezdeményezte, hogy legyenek nyilvánosak a Márki-Zay szervezetének küldött amerikai támogatásról szóló jelentések, „hiszen az ország szuverenitását súlyosan sértő cselekményekről és tranzakciókról van szó, melyekről joga van tudni a teljes magyar nyilvánosságnak. Remélem – az ügy súlyára tekintettel –, hogy ennek nem lesz akadálya, és azt is, hogy a baloldali pártok sem ellenzik mindezt” – mondta Kocsis a múlt héten

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk