Megvan, kik lesznek az SZFE új oktatói

  • narancs.hu
  • 2021. január 16.

Belpol

Hír TV-s műsorvezető, Orbán korábbi videósa és a Kívánságkosár műsorvezetője is köztük van.

Várható volt, hogy előbb utóbb új nevekkel fog bővülni a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói gárdája, mivel a modellváltás kapcsán rengeteg tanár adta be a felmondását. A 444.hu most arról ír, hogy kiszivárgott egy lista, amelyen már az új nevek szerepelnek.

A névsor elég érdekes: köztük van a Hír tv műsorvezetője, Velkovics Vilmos, Szarvas József, a Nemzeti Színház színésze, Baska Barbara, aki korábban Orbán Viktor miniszterelnök facebookos videóit készítette, és Banner Géza, aki a Duna TV Kívánságkosár, illetve a Kossuth Rádió Napközben című délelőtti műsorát vezette.

A 444 információi szerint már január elsejétől él az új kollégák munkaviszonya, Velkovics Vilmosnak azonban sikerült úgy készítenie Szarka Gáborral, az egyetem kancellárjával egy interjút tegnap, hogy miközben az új tanárok felől érdeklődött, nem említette meg, hogy ő már két hete az SZFE új oktatói közé tartozik. Konkrétan azt kérdezte, hogy van-e már a pótlásra az egyetem vezetésének ötlete.

A lista kiszivárgása után Velkovics elismerte, hogy tanár lett az SZFE-n. „Igen, tanítani fogok az új SZFE-n. Igen, nagyon jó egyetem lesz. Hiszek benne, hogy a diákok tanulni akarnak, mert ez egy oktatási intézmény.Közben maradok a HirTV képernyőjén is” – írja Facebook bejegyzésében.

Figyelmébe ajánljuk