Mészáros cége pár nap alatt 48 milliárd forintot nyert közbeszerzéseken

  • narancs.hu
  • 2022. november 15.

Belpol

Ügyes. 

Néhány nap alatt több, a debreceni BMW-gyárhoz kapcsolódó közbeszerzésen is Mészáros Lőrinc tulajdonába tartozó vállalkozás nyert – írja az Mfor.hu

A gyárhoz tartozó vasútépítés két projektjét valósíthatják meg, a két részes tenderen összesen 13 milliárd forint elköltéséről döntött a Nemzeti Inftastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). Azonban szintén a Mészáros-cég fejlesztheti és korszerűsíthető a Balmazújvárosig húzódó vasútvonalat, ami azt jelenti, hogy néhány nap alatt több mint 48 milliárd forint közbeszerzést nyert el a V-Híd Zrt. 

A BMW-gyár építését 2018-ban jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter, akkor úgy számoltak, hogy 2023-ban elindulhat a termelés. Az építés 2019 szeptemberében kezdődött el, de az alapkőletételre a koronavírus-járvány miatt csak idén júliusban került sor. A termelés a jelenlegi állás szerint 2025-ben fog elindulni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk