Mészáros Lőrinc bevonult Schmidt Mária és Ungár Péter cégébe

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 11.

Belpol

Mészáros bankja bevásárolta magát a Schmidt érdekeltségébe tartozó ingatlanos vállalkozásba.

A Budapesti Értéktőzsde oldalán közzétett közleményben az olvasható, hogy 5 milliárd 740 millió forint értékben vesz (10 százalékos – a szerk.) részesedést a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ben (BIF).

Az utóbbi Schmidt és fia, Ungár Péter családi vállalkozásának érdekeltségébe tartozik, számos bérbe adott ingatlannal rendelkezik Budapest több pontján. Korábban Spéder Zoltán cégeként tartották számon, de az Orbán-kormány támogatását elvesztő – ügyészségi vizsgálat alatt álló – üzletember az utóbbi két évben meghátrált és szinte minden érdekeltségéről lemondott.

Mai hír szintén, hogy Spéder nekiállt a maradék érdekeltségét átszervezni, így az Index reklámbevételeit kezelő CEMP nevű kereskedőház is átkerült egy frissen alapított cégébe.

Veszélyben az Index?

Furcsa kavarások, változások zajlanak a legnagyobb hírportál reklámbevételeit biztosító cégnél.

Neked ajánljuk

Azonnali: Valami nem stimmel az új kormánnyal

  • narancs.hu

Nagy Mártonnak és Navracsics Tibornak a beterjesztett törvényjavaslat szerint nem lesz önálló minisztériuma, és megjelent egy 113 oldalas salátatörvény-tervezet, amit először hibásan nyújtottak be.