Milliókból partizott a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2019. január 2.

Belpol

Két nap alatt több mint húszmilliót mulatott el a kormánypárt parlamenti frakciója.

Csak állófogadásra több mint nyolcmillió forintot költött a kormánypárt, a megrendelésekkel haveri cégek jártak jól. A Fidesz országgyűlési frakciója december 17-i állófogadására 8,67 milliót fizetett, majd egy nappal később 11,65 millió forintot költött egy másik karácsonyi rendezvényére. Mindezt természetesen olyan szerződésekkel, amelyekre nem vonatkozik a közbeszerzési törvény - derül ki a parlament.hu üvegzseb aloldalára feltöltött dokumentumokból, amelyet most a Népszava szúrt ki.

A Fidesz-frakció részéről Kocsis Máté és Rozgonyi Eszter írta alá a szerződéseket, de a kivitelezők is ismerősek lehetnek. A méregdrága állófogadást a Csónakázótó Vendéglátóipari Kft. vállalta, ami 2018-ban két parlamenti szaloneseményt is lebonyolított a kormánypárt megbízásából – a társaságban egyébként társtulajdonos a Valton-vezér Vajda Lajoshoz köthető CFTP Hungary Kft.

A december 18-i rendezvényt pedig a Rendezvényguru Kft. vitte el, ami szintén több alkalommal szervezett programot a kormánypárti frakciónak. A Rendezvényguruban társasági tag Varga Szilvia,  több mint egy évtizeden át koordinálta a Fidesz programjait.  De 13 milliós megbízást kapott az '56-os emlékév kapcsán is a Magyarország vendégei elnevezésű programmal összefüggő feladatokra; és  közel 11 milliós forintos bulit is szervezhettek a Fidesznek a Bálnában a kormánypárt nemzeti konzultációs kampányt záró rendezvényeként.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?