Budai villából hozzák helyzetbe Orbán Ráhel kedvenc divatcégeit

  • narancs.hu
  • 2019. január 2.

Belpol

Az ügynökség költségvetési támogatást is kapott.

A kormány az országgyűlési választás előtti hetekben hívta életre a Magyar Divat és Design Ügynökséget. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kebelén melengetett cég kapott is mindjárt 150 milliót a divat- és designipari stratégiaalkotásra - emlékeztet a 24.hu.

Novemberben a központi közigazgatáson végigsöprő leépítési hullámon evezve a szervezetnél és a hozzá tartozó vállalkozásoknál több száz alkalmazottnak mondtak fel. Helyüket Orbán Ráhel ismeretségi köréből kikerülő vezetők foglalták el. Az új gárda pedig rögtön kapott a serény munkához egy százéves villát Budán, az Istenhegyi úton. Nyomban hozzá is láttak a felújításhoz.

Egyelőre nem tapossák egymás sarkát a házban. A hivatalos cégadatok szerint a divatügynökségnél 18-an dolgoznak, bár a szerződéses alkalmazottakkal együtt legalább negyvenen lehetnek. Az MTÜ vezetője, Guller Zoltán mindenesetre nem válaszolt a 24.hu kérdéseire.

A munka azért nem halad túl jól. Az egységes divat- és dizájnipari stratégia kidolgozását csaknem egy éve jelentette be Rogán Antal. Az országmárka kidolgozására mindjárt biztosítottak is egy 1,9 milliárd forintos keretet is az MTÜ-nek.

Először az MTÜ-n belül hoztak létre egy Divatipari Marketing Igazgatóságot, ahol a miniszterelnök legidősebb lányának barátnője, Bata-Jakab Zsófia lett a vezető, majd őt nevezték ki az ügynökség vezérigazgatójának is. Az első rendezvények megszervezése óta Forintos-Szűcs Anita, a Maison Marquise és Abodi Dóra, az ABODI vezetője állandó szereplői lettek az ügynökség divatügyi megmozdulásainak.

Az ügynökségnek egyelőre egy hivatalos honlapot sem sikerült összehoznia. Facebook-oldaluk  a 24.hu szerint lényegében államilag támogatott reklámfelületet biztosít a kiválasztottak közé került márkáknak. A szervezet emellett egyre több módon igyekszik nemzetközi szinten is helyzetbe hozni azokat a cégeket, amelyek jó kapcsolatokat ápolnak Orbán Ráhel körével. Legutóbb októberben hoztak tető alá az érdekükben egy úgynevezett stratégiai megállapodást is az olasz divatkamarával.

Neked ajánljuk