Megszólal a miskolci áljelölt: a Fidesz parlamenti képviselője kérte fel, hogy induljon Rokker Zsolti ellen

szerző
Nagy Gergely Miklós
publikálva
2018. júl. 01., 19:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Sikerült szóra bírnunk Molnár Zsoltot, aki pár dolgot elárult fura jelöltségével kapcsolatban.

Bár csupán egyetlen önkormányzati helyről szól a július 15-ei miskolci időközi választás, a kormánypárt eléggé megmozgatta magát: Nagy Ákos ügyvéd személyében nem csupán saját jelöltet állított az ellenzék által, a Jobbiktól a DK-ig átívelően támogatott Erdei Sándor ellen, de minden jel szerint kamujelöltekkel is nehezítené a humoristaként (Rokker Zsolti) is ismert férfi dolgát.

Névdublőr Nyékládházán

Ugyanis egy szintén Erdei Sándor nevű nyékládházi férfi is indul a választáson, aki mindent hárított eddig, a Narancsot is, ahol az indulási szándékairól kellett volna számot adnia.

A múlt heti lapszámunkban riportot közöltünk, amelyben beszéltünk Erdei közeli ismerősével, és először rajzoltuk fel azt a kapcsolati hálót, amely a jelöléséhez vezethetett. Erdei – mármint a nyékládházi – Sándor ismerőse ugyanis Nyékládháza fideszes polgármesterének, Surmann Antalnak, aki pedig Tállai András segítője volt. Surmannt meglátogattuk másfél hete, de eléggé vicces módon úgy tett, mintha nem hallott volna a kamujelölti sztoriról – miközben tapasztalataink szerint egész Nyékládháza erről beszélt.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Fotó: MTI

Ugyanakkor most egy egészen új szál is befutott a Narancshoz, amely arra utalhat, hogy a Fidesz magasabb szintjein keverték a kártyákat a miskolci időközivel kapcsolatban, amelyet Hubay György korábbi önkormányzati képviselő Parlamentbe jutása miatt kellett kiírni.

Megszólal a másik aspiráns

Indul ugyanis egy Molnár Zsolt nevű jelölt is, akiről korábban az derült ki, hogy fideszes aktivista Borsod megyében, és Koncz Ferenc, áprilisban a parlamentbe bejutott képviselő körül tűnt fel. Korábban már kerestem Molnárt, de nem tudtam vele kapcsolatba lépni – ám szombat este végül tudtam beszélni vele a meglehetősen fura esetről.

Hubay György és Molnár Zsolt

Hubay György és Molnár Zsolt

Fotó: facebook

Molnárról azt lehet még tudni, hogy nemcsak Koncz képviselőnek volt a segítője a kampány során, de jóban van Koncz családjával is, így például a fiával is. Ezzel kapcsolatban a Narancs úgy értesült Fidesz-közeli forrásból, hogy

„kifejezetten Koncz Ferenc kérte fel Molnárt, hogy induljon el a miskolci időközin, és összességében Koncz mozgatta háttérből a szálakat”.

Molnárt sok-sok sikertelen próbálkozás után végül röviden sikerült elérnem hétvégén, és ő ezt az értesülést egyértelműen elismerte (írásban), igaz, ezen túl már semmit sem akart hozzáfűzni az esethez. Többet nem is kívánt elmondani, de azt azért még egyértelművé tette, hogyha más lenne a keresztneve, akkor nem kérte volna fel Koncz képviselő, hogy induljon el most Miskolcon. Magyarán a Fidesz azt várta az ő indulásától, hogy megtévessze azokat a választókat, akik esetleg Rokker Zsoltot keresnék a szavazólapon, és esetleg Molnár Zsoltban vélnék megtalálni.

Koncz Ferenc

Koncz Ferenc

Fotó: MTI

Mindennek alapján ugyanakkor azt feltételeztük, hogy a folyamat a következőképpen nézhetett ki:

1. A fideszes képviselő és köre kitalálta Molnár Zsolt indulását.

2. Molnárt felkérték, aki végül igent mondott.

3. Molnárnak ezek után annyi dolga volt, hogy rendelkezésre bocsássa személyes adatait, valamint aláírja a megfelelő dokumentumokat.

4. Minden mást Koncz és tágabb köre intézett. Azaz az ajánlások összegyűjtését is, amelyben Molnár nem vett részt.

A Narancs feltételezését Molnár nem cáfolta, de nem kívánt bővebb kommentárt ezekről a részletekről sem elárulni. Az esettel kapcsolatban vasárnap kerestük Koncz Ferenc országgyűlési képviselőt is. Hívásunkat nem vette fel, viszont SMS-ben már komolytalannak és hazugnak minősítette azt, hogy ő kérte volna fel Molnárt.

Jelenleg tehát két állítás áll egymással szemben, Molnáré és Konczé. Miskolcról eközben úgy értesültünk, hogy ez az epizód nem kizárhatóan egy belső háború tünete, hogy ti. a miskolci Fidesz Konczra próbálja ráhúzni a balhét. Nem tudjuk leellenőrizni, hogy ez így van-e, vagy sem, az ugyanakkor tény, hogy Molnár korábban osztott meg Nagy Ákost támogató posztot, és adatlapja szerint Miskolcra jár iskolába. Nem teljesen kizárható ez a verzió, ehhez azonban jókora pálfordulatnak kellett bekövetkezni Molnár és Koncz kapcsolatában, hiszen a választást még mellette csinálta végig. Az ugyanakkor az elmélet ellen szól, hogy a miskolci Fidesznek semmiképp nem érdeke egy újabb hír ebben a témában, ám tekintve, hogy Molnár csak annyit volt hajlandó elmondani amennyit, ennek már nem tudtunk utánajárni. Azt persze valóban kérdéses, hogy milyen érdeke fűződhet, egy ilyen állítás felvállalásához Molnárnak, aki egyelőre nem tűnik úgy, hogy visszalépne - magyarán nem az látszik per pillanat, hogy olyan nagyon megbánta volna az indulást. Ez is kérdéseket vet fel természetesen, ám minthogy Molnár az állítását névvel-arccal vállalta, ezzel együtt az esetleges (akár jogi) következményeket is, és lévén jelenleg is ő az egyik induló július 15-én, azaz közszereplőről van szó, aki közéletet érintő kijelentést tett fentebb - amelyet végül mi közlésre érdemesnek véltünk.

Nem szólnak bele

A Narancs tudomása szerint a nyékládházi Erdei Sándor a tiszaújvárosi Jabilban dolgozik. Megkérdeztük a céget, hogy kívánják-e kommentálni munkavállalójuk kissé furcsa politikai szerepvállalását, mire a cég az alábbi közleményt küldte lapunknak: „a Jabil Circuit Magyarország Kft. tiszteletben tartja valamennyi munkavállalója esetében a Magyarország Alaptörvénye által biztosított jogot, amely szerint minden nagykorú magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen.”

szerző
Nagy Gergely Miklós
publikálva
2018. júl. 01., 19:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  rworse
  2018. július 03., kedd 08:29
  Hogyhogy Boborján miért? Hát csokiért!
  Hja, hogy nem is csoki, hanem kocsiii?!
 2. 7
  szegedi789
  2018. július 03., kedd 00:12
  Hát, noohohohoooormális? Az Boborján? Az Boborján már kérem szépen, hogy tudna egy néven indulni?! Me', hát a néven indulásról nem szólnak a választási szabályok. Miért indulna egy néven? Hát mit ártott az a szegény név neki? Hogy így rátiporjon szegény Boborján? És, tetszik tudni, pont az az egy ! Az miért lett légyen kiválasztva?! Felkel az Boborján és rábök az utóneves könyvben az névre, és akkor felkiált, én Boborján rátiprok ?! Hááát, nohohooooormális?! Hát mit ártot neki az a szerencsétlen incurka-fincurka név? És ha egy néven, akkor má' hogy' lett a világ legtöbbje?! Fogós kérdések, tetszik tudni. De az Boborján nem tipor neveket, nem nehezkedik kicsi szegény nevecskére, ami ugyebár egy, tehát nem legtöbb. Jaj, hát ez a Boborján fiam ! Mindig tevékenykedik valami aktívat. Vashiányos vagy hiperaktív. Azt pontosan most elfelejtettem. Hogy egye meg a fene !
 3. 6
  rworse
  2018. július 02., hétfő 21:29
  Boborján a világ legtöbb egy néven induló képviselőjelöltje!
 4. 5
  szegedi789
  2018. július 02., hétfő 15:14
  4
  Boborján, az Összefogás Együtt 2018 Demokraták Miskolcért Összefogás Együtt Párt jelöltje törődik a 'zemberekkel !
  A miskolci emberekkel !
  És az emberi miskolciakkal is!
 5. 4
  rworse
  2018. július 02., hétfő 14:20
  Thomas Jefferson Johnson, az ismert név! Szavazzon az ismert névre! Thomas Jefferson Johnson!
 6. 3
  rworse
  2018. július 02., hétfő 14:16
  szegedi789

  +100

  Kicsit azért csodálkozom, hogy a választáson induló jelölt nyilatkozott a médiának.(?!) A végén még kampányrendezvényt is tartani fog egyet.
 7. 2
  csulla
  2018. július 02., hétfő 09:31
  Amíg egy ilyen szar van hatalmon ,addig mindent lehet,akinek bírja a gyomra!
 8. 1
  szegedi789
  2018. július 01., 21:19
  Ez már nagyon olyan, amikor Besenyő Pista bácsi ráveszi szegény Boborjánt arra, hogy részt vegyen valamilyen nagyon hülye rekordkísérletben.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra