Nem kér Horváth Andrásból az Integritás Hatóság

  • narancs.hu
  • 2023. február 15.

Belpol

Az egykori híres NAV-os pályázott a korrupció felszámolására létrehozott szervezethez. Felhívta a személyzetis, hogy nem fér bele az elképzeléseikbe.

Vzsgálónak jelentkezett a nemrég létrehozott korrupcióellenes szervezethez, az Integritás Hatósághoz Horváth András, a NAV korábbi ellenőrzési szakkoordinátora, de még meghallgatásra sem hívták be – írja a 24.hu.

Ez azért érdekes, mert tíz éve ő tett közzé tanulmányt arról, hogy magyar és külföldi céghálózatok csalják el, igénylik vissza jogosulatlanul a forgalmi adót, fiktív üzleteket kötve, és ezt a jelenséget nem próbálja felszámolni az adóhivatal. Állította, hogy a NAV elnézőbben bánik a kiemelt adózókkal, és emiatt évente 1000 milliárd forinttól esik el az állam. Az írásában megfogalmazott állítások miatt nyomozás is indult ellene, de azt megszüntették. A NAV-ot el kellett hagynia. 

Horváth a 24.hu-nak most azt mondta, hogy amikor meglátta az új hatóság álláshirdetését, úgy érezte, ezt a feladatot őrá szabták, ezért küldte el a szakmai életrajzát és motivációs levelét. Személyes elbeszélgetésre nem hívták be, sőt, a hatóság személyzetise felhívta telefonon, hogy megmondja, Horváth nem fér bele az elképzeléseikbe.

Az érintettnek erről az a véleménye, hogy ez egyértelmű politikai diszkrimináció. 

Ugyanezt gondolja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is, aki rendszeresen együtt dolgozik Horváthtal. Hadházy a Facebookon azt írja, Horváth tisztességes, precíz, szakszerű, a korrupciót kérlelhetetlenül üldözi, és motivált is. Szerinte jól járna vele a hatóság – már ha tényleg ilyen emberekre lenne szüksége.  Ám Hadházy szerint ez az epizód újabb bizonyíték arra, hogy az új szervezet egy kirakathatóság, nem független a kormánytól.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk