Tanítani fogják a közlekedést az iskolában

  • narancs.hu
  • 2023. február 15.

Belpol

Kerettantervet készíttet rá a Belügyminisztérium.

Közlekedési ismereteket is fognak tanítani az általános iskolákban a 2023/2024-es tanévtől – olvasható a bpiautosok.hu oldalon. 

A tananyag tantervbe illesztésén többek közt a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság dolgozik.

Az ORFK Balesetmegelőzési Osztályának vezetője, Berzai Zsolt alezredes azt nyilatkozta, szeretnék elérni, hogy a gyerekek 12 éves korukra tényleg képesek legyenek arra, hogy a főúton kerékpározzanak, mert megszerzik az ehhez szükséges ismereteket.

A KRESZ ma ezt lehetővé teszi a számukra, de azt, hogy tudnak-e a forgalomban közlekedni, nem ellenőrzik. 

A Belügyminisztérium szakmai programot, kerettantervet és módszertani anyagokat készíttet ehhez a képzéshez. Azt is tervezik, hogy az iskolás gyerekeket vizsgáztatják közlekedésből.

A tanulmányi előmenetelt nem befolyásolja, ha esetleg ez a megmérettetés nem sikerül. Arra azonban gondoltak, hogy amíg valakinek nem sikerül ez a vizsga, addig ne mehessen mopedvezetői tanfolyamra, és más vezetői engedély megszerzésének is legyen feltétele ennek az alapképzettségnek a megszerzése. 

Berzai Zsolt szerint ha elindul ez a képzés, 5-10 év múlva már érződnie kell annak, hogy felkészültebb, biztonságosabban közlekedő fiatalok járnak az utakon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk