Nem lesznek sorok és az informatikai rendszer is működni fog – ígéri a Nemzeti Választási Iroda elnöke

  • narancs.hu
  • 2022. január 13.

Belpol

Úgy tudni, már húszezer ellenzéki szavazatszámláló jelentkezett.

Állítólag minden a terv szerint halad az áprilisi országgyűlési választás előkészületei terén, Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke az ATV Híradójának meg is ígérte, hogy

nem lesznek kígyózó sorok a választások napján, és az oldal sem fog leállni áprilisban, mint a legutóbbi választáskor. Idén egy statikus felülettel készülnek, mely az eddig elvégzett terheléses vizsgálatok szerint egyszerre sokmillió kattintással képes elbírni.

Bár úgy tudni, jól állnak a szavazatszámlálókkal, nincs megállás, folytatják a toborzást – mondta az MSZP pártigazgatója. Molnár Zsolt szerint eddig 20 ezren jelentkeztek szavazatszámlálónak, így az ellenzéknek elvileg minden választókörben lehet embere.

„Készül egy akció, és bár ennek a részleteit nem az én tisztem elárulni, de nem passzívan figyeljük az eseményeket, hanem a következő hetekben lesz még egy második, aktív hulláma a toborzásnak” – fogalmazott Molnár Zsolt.

(ATV)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk