Figyelmeztető demonstrációt tervez a Magyar Szakszervezeti Szövetség

  • narancs.hu
  • 2022. január 13.

Belpol

A szolidaritás jeleként csatlakoznának a pedagógusok sztrájkjához.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) bértárgyalásainak támogatása, illetve a pedagógusok melletti szolidaritásul tart demonstrációt január 31-én - közölte a MSZSZ csütörtökön. A közlemény szerint a szövetség elnökségi ülése arról is döntött, hogy támogatni fogják a 3 havi álláskeresési idő meghosszabbítását 270 napra. A szervezet már többször kezdeményezte az álláskeresési idő növelését. 

Korábban a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szintén január 31-ére tűzte ki figyelmeztető munkabeszüntetését. A MASZSZ és a két pedagógus szakszervezet összehangolja a sztrájkot. A pedagógusok egy márciusi munkabesuzüntetést is belengettek, melynek pontos időpontja egyelőre nem ismert. A két érdekképviselet azt mondta, nem tanítanak majd a munkabeszüntetés ideje alatt. A kormány felvetését, miszerint tartsák meg az óráik 75 százalékát, nem fogadták el; úgy vélekedtek, hogy nem kötelezhetők az elégséges szolgáltatás megtartására. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Orbán üzent Brüsszelnek: Meddig fogjuk ezt csinálni?

  • narancs.hu

Kiállt Magyarország EU-s tagsága mellett, az olasz választás eredményét üdvözölte, a szlovákoknak és a cseheknek beszólt, Brüsszelt ismét durván bírálta a miniszterelnök az őszi parlamenti nyitányon mondott beszédében. Az ellenzék arra figyelmeztette, az általa kárhoztatott, Oroszország elleni szankciókat ő is megszavazta.