Nem veszi el a MOB Borkai pénzét

  • narancs.hu
  • 2019. november 13.

Belpol

Nincs eléggé kidolgozva a javaslat a bizottság szerint.

„A törvényjavaslat nincs megfelelően előkészítve, nincs összhangban az olimpiai eszmével, és az alkotmányos jogokkal sem” a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége szerint.

A javaslatot Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője nyújtotta be, mivel Borkai Zsolt, Győr nemrégiben lemondott polgármestere még az önkormányzati választások előtt szex- és korrupcióbotrányba keveredett.

A döntésről beszámoló hvg.hu emlékeztet, a tornaszövetség visszahívta Borkait a MOB-ból, a bizottság pedig korábban elhárította az olimpai járadékról szóló kérdést, mert szerinte erről a sportpolitikáért felelős miniszternek kell határoznia.

Megvonták Borkai MOB-tagságát

Ezzel büntette a szexvideójával elhíresült győri polgármestert a Magyar Olimpiai Bizottság. "2019. október 22-től Borkai Zsolt nem tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak. Személyével kapcsolatosan a továbbiakban fegyelmi vagy etikai eljárásnak nincs helye, az ügyét ezzel lezártnak tekintjük" - közölte a MOB az Indexszel.

Ez Emberi Erőforrások Minisztériuma ekkor azt közölte, csak az veszti el érdemtelenség miatt az életjáradékát, aki büntetett előéletű, büntetőeljárás alatt áll, vagy próbaidőre bocsátották. Steinmetz ezen változtatott volna javaslatával. A szervezet egyébként létrehoz az eddigi etikai és jogi bizottságból kiváló különálló etikai bizottságot.

Figyelmébe ajánljuk