Oltári nagy pofont kapott a pécsi Fidesz: kukából öntötték a propagandaújságot a városháza elé

  • narancs.hu
  • 2018. május 7.

Belpol

Ilyen volt a tegnap esti tüntetés Pécsett.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy Pécsett kormányellenes tüntetés készülődik, aminek előzményeként Alföldi Róbert-plakátokkal fogadták az érkezőket. Ez volt a válasz arra, hogy az Igenis, miniszterelnök úr! című előadást, amelynek Alföldi a főszereplője, nem engedték előadni a városban.

A Pécsi STOP beszámolója szerint tegnap kora este lezajlott a tüntetés, amelyen vegyvédelmi ruhába öltözött demonstrálók tiszították meg a propagandasajtót Pécs főterén. Miután megtisztították, a propagandával teli önkormányzati lapokat kukákba gyűjtötték, majd annak tartalmát kiöntötték a városháza elé.

false

 

Fotó: Facebook/Pécsi STOP

A demonstráción többek között felszólalt Lukácsi Katalin ex KDNP-s, de beszédet mondott Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője, aki arról beszélt, hogy ma nincs közszolgálati média, csak nagyon sok közpénzből fenntartott propagandagépezet. A tüntetők követelték, hogy a városházi médiumokban a tisztességtelen és etikátlan szerkesztői gyakorlat és a gyűlöletkeltés azonnal érjen véget, a lapokban az ellenzéki erők is megjelenjenek, a főszerkesztőt pedig azonnali váltsák le, a kiadó ügyvezetőjének pedig vonják felelősségre.

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.