Oltári nagy pofont kapott a pécsi Fidesz: kukából öntötték a propagandaújságot a városháza elé

  • narancs.hu
  • 2018. május 7.

Belpol

Ilyen volt a tegnap esti tüntetés Pécsett.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy Pécsett kormányellenes tüntetés készülődik, aminek előzményeként Alföldi Róbert-plakátokkal fogadták az érkezőket. Ez volt a válasz arra, hogy az Igenis, miniszterelnök úr! című előadást, amelynek Alföldi a főszereplője, nem engedték előadni a városban.

A Pécsi STOP beszámolója szerint tegnap kora este lezajlott a tüntetés, amelyen vegyvédelmi ruhába öltözött demonstrálók tiszították meg a propagandasajtót Pécs főterén. Miután megtisztították, a propagandával teli önkormányzati lapokat kukákba gyűjtötték, majd annak tartalmát kiöntötték a városháza elé.

false

 

Fotó: Facebook/Pécsi STOP

A demonstráción többek között felszólalt Lukácsi Katalin ex KDNP-s, de beszédet mondott Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője, aki arról beszélt, hogy ma nincs közszolgálati média, csak nagyon sok közpénzből fenntartott propagandagépezet. A tüntetők követelték, hogy a városházi médiumokban a tisztességtelen és etikátlan szerkesztői gyakorlat és a gyűlöletkeltés azonnal érjen véget, a lapokban az ellenzéki erők is megjelenjenek, a főszerkesztőt pedig azonnali váltsák le, a kiadó ügyvezetőjének pedig vonják felelősségre.

Figyelmébe ajánljuk