Orbánék nem tágítanak: mégis meghívták Budapestre a pedofil bűncselekményeket relativizáló szélsőjobbost

  • narancs.hu
  • 2018. május 7.

Belpol

Schmidt Mária csak összehozta a Milo Yiannopoulos-előadást.

A 444.hu Londonban beszélt Milo Yiannopoulosszal, aki elmondta, hogy az Orbán-kormány meghívta Budapestre, és a hónap végén a fővárosban fog előadást tartani.

Milo Yiannopoulos meghívásáról már tavaly lehetett olvasni, akkor úgy volt, hogy a választások előtti V4-es konferenciára érkezik Magyarországra, amelyet Schmidt Máriáék szerveznek. Ám az amerikai alt-right sztárjának meghívása miatt kitört a botrány, és a januárra tervezett konferenciát végül májusra halasztották. Ám úgy tűnik, Yiannopoulos meghívásától továbbra sem álltak el a szervezők. A férfi egyébként azt mondta a 444.hu-nak, hogy arról fog előadni, hogyan látják Magyarországot külföldön, ahol szerinte sokan modellként tekintenek az országra.

Yiannopoulos fő feladatának a feministák, a baloldaliak és az emberi jogi aktivisták elleni harcot tartja, ám az amerikai szélsőjobb egy része elfordult tőle, miután kiszivárgott két videofelvétel, amelyekben Milo „megengedhetőnek nevezte idősebb férfiak és fiatal fiúk szexuális kapcsolatát, valamint arról beszélt, „a beleegyezési korhatár szerinte nem olyan egyértelmű dolog”.

Figyelmébe ajánljuk