Meglepőt húzott a rendőrség szóvivője az operatív törzs beszámolóján

Belpol

Beszólás vagy kikacsintás?

Megtarotta pénteken a napi rendes sajtótájékoztatóját a koronavírus elleni védekezésért felelős operatív törzs, ami meglepően zárult.

Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője

Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője kifestővel a kezében

Screenshot: Facebook/@Index

Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője zárásképpen összefogta a papírjait, ekkor villant fel egy kifestő, amin az operatív törzs sajtótájékoztatóinak rendszeres tagjai, balról jobbra: Lakatos Tibor ezredes, Müller Cecília országos tisztifőorvos, valamint ő szerepel. Alább látható a jelenet.

 

Az említett kifestő pár napja tűnt fel a Facebookon, ami olyan népszerűségnek örvend, hogy pár órára leállt az oldal, ahol le lehet tölteni (erről a Magyar Hang számolt be). De mi volt ezzel a célja a szóvivőnek, és ki is az a Gál Kristóf?

Színésznek tanult, rendőr lett belőle

A jelenlegi szóvivő 27 évesen állt be rendőrnek. 2014-ben az Index beszélgetett vele, az interjúból kiderül, hogy korábban színésznek tanult, tagja az AlkalMáté Trupp-nak, Horvai István és Máté Gábor egykori színészosztályának tagjaiból álló alkalmi társulatnak. Gál abba az osztályba járt, amelyben többek között Fenyő Iván, Kovács Patrícia és Jordán Adél is tanult. Gállal pár éve készített interjút a Magyar Narancs.

Bár nem világos, hogy a szóvivő be akart szólni azoknak, akik viccet csinálnak az operatív törzsből vagy humorosnak vélik a tájékoztatók menetét, esetleg egyfajta kikacsintás volt a részéről ez a performansz, az biztos, hogy az elmúlt pár évben az Instagramon kamatoztatta színészi képességeit.

Önmagát parodizálja a rendőrség, s ez most nagyon jól áll neki

„Ha megvan a tettes, táncol a TEK-es." Kristóf! Két választási lehetőséged van! Milyen? A: az Insta-oldalunkon holnaptól a rendőrség hivatalos bikkfanyelvét használjuk... Igen... Vagy B... B! B! B! B! B! A felvétel a magyar rendőrség hivatalos Instagram-oldalán látható. Az önironikus posztot az alábbi videó inspirálta.

Ne legyen fogoly a saját otthonában! Élvezzen ki minden percet!

És egy barátja minden csütörtökön meg is látogatja. Odakünn a helyzet olyan, amilyen - de még ez sem lehet elégséges ok arra, hogy ne éljünk teljességre törekvő életet, melyhez az ismeretszerzés és a színvonalas szórakozás is hozzátartozik. A Magyar Narancs heti nyomtatott kiadása az idevágó lehetőségeket a legteljesebb természetességgel biztosítja.

Neked ajánljuk