Ne legyen fogoly a saját otthonában! Élvezzen ki minden percet!

  • narancs.hu
  • 2020. április 2.

Lokál

És egy barátja minden csütörtökön meg is látogatja.

Odakünn a helyzet olyan, amilyen – de még ez sem lehet elégséges ok arra, hogy ne éljünk teljességre törekvő életet, melyhez az ismeretszerzés és a színvonalas szórakozás is hozzátartozik. A Magyar Narancs heti nyomtatott kiadása az idevágó lehetőségeket a legteljesebb természetességgel biztosítja.

Címlapsztorinkban például arról nyilatkozik Ascher Tamás, hogy mennyire jellemző az erőszak a magyar színházi életben. Megalázzák-e a színinövendékeket az egyetemen? S mit lát mindebből a néző? Ascher a Vígszínházban történtekről is elmondja a véleményét.

Politikai nagyinterjúnkban Andor László közgazdász, volt EU-biztos az unió válságkezelési törekvéseiről beszél, s nem veszti el a reményt.

E heti lapszámunk legdrámaibb fejezetében a szegények, a hátrányos helyzetűek járvánnyal szembeni esélyeit vizsgáljuk. Mindent beleadó, ám kellő felszereltséggel, anyagi lehetőségekkel alig rendelkező szervezetek, lelakott, korszerűtlen infrastruktúra várja, hogy rosszabbra forduljanak a dolgok.

false

Ugyan a járványhelyzet elfed sok mindent, de amellett mégsem mehettünk el szó nélkül, hogy most van az első szabad választások 30. évfordulója. Mink András kiváló esszében mutat rá az akkor történtek máig ható következményeire. S ha már a múlt: az első magyar metró meg épp ötven éve indult el: nemzetközi hírű szakértőnk, Legát Tibor ült fel rá megint.

Bemutatjuk, hogy Magyarország kormánya hogyan – immár a látszatokra sem ügyelve – szabotálja el a strasbourgi bíróság ítéleteit, s beszámolunk a járvány dacára is megtartani tervezett lengyelországi elnökválasztás előkészületeinek már-már tragikomikus fordulatairól.

De most sem csak járványból és politikából áll az élet, szórakozás, kultúra, móka és kacagás is van a lapban. Megtanítjuk például kenyeret sütni, gondolta volna? Megrajzoltuk Rudolf Péter újdonsült színigazgató pályaképét, interjúban meséljük el a hollandiai gyerekvonatok szívszorító történetét, s nem hallgatjuk el Grecsó Krisztián új kötetének erényeit és gyengéit sem. Továbbá, film, színház és Zsuzsika. Tánczenei híradó!

Ne feledjék, csütörtök van! Vegyenek Magyar Narancsot!

Magyar Narancs

Kedves Olvasóink, köszönjük kérdésüket, a körülményekhez képest jól vagyunk, és reméljük, Önök is. Miközben hazánk a demokrácia érett, sőt túlérett szakaszába lép, dolgozunk. Cikkeket írunk otthon és nem otthon, laptopon, PC-n és vasalódeszkán, belföldön, külföldön és másutt, és igyekszünk okosnak és szépnek maradni. De mit hoz a jövő?

Figyelmébe ajánljuk