Orbán a pápa csíksomlyói szentmiséjére nem ment el, a BL-döntőt viszont nem hagyta ki

  • narancs.hu
  • 2019. június 2.

Belpol

Fontossági sorrend.

Előre lehetett tudni, hogy Orbán Viktor nem lesz ott Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjén. Magyarországot Áder János köztársasági elnök képviselte, a kormányt pedig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

A kereszténység megmaradásért küzdő magyar miniszterelnök ehelyett a helyszínről nézte meg a a Bajnokok Ligájának madridi döntőjét, mely során a Liverpool 2-0-ra megverte a  Tottenhamet – írja a 444.hu. A lapnak egy olvasó még fotót is küldött Orbánról, amint zsebre dugott kézzel koncentrálva drukkol.

Ferenc pápa Csíksomlyón: „Ne hagyjuk, hogy megfosszanak a testvériség érzésétől"

„Ne feledjék, s ne tagadják a múlt összetett és szomorú eseményeit!" A csíksomlyói zarándoklat Erdély öröksége, a párbeszéd, az egység és a testvériség jele, és tiszteletben tartja a román és a magyar vallási szokásokat is – mondta Ferenc pápa szombaton homíliájában a Csíksomlyón több tízezer hívő előtt bemutatott szentmiséjén.

Figyelmébe ajánljuk

„Elindult a hír, hogy a Samsung vásárolta meg” – milyen üzem létesül az őrbottyáni téglagyár helyén?

Új tulajdonosa akadt az őrbottyáni téglagyárnak, ahol az eddigiektől eltérő tevékenység folyik majd. Rögtön elindultak a találgatások, hogy kinek az érdekeltségébe került az üzem. Az önkormányzat igyekszik megnyugtatni a lakosságot: az eddig ismert információk szerint nem lesz akkumulátor-feldolgozás, sem veszélyesanyag-raktározás.