Orbán Viktor nem akarja megmondani, van-e eltitkolt vagyona külföldön

  • narancs.hu
  • 2017. április 10.

Belpol

Nézzék meg, hogyan válaszol.

Megint volt azonnali kérdések órája a parlamentben, ami elől – egyelőre – még Orbán Viktor sem tud elmenekülni, bár az igazságot ettől még persze simán el lehet hallgatni.

Bárándy Gergely MSZP-s politikus például azt kérdezte a kormányfőtől, meghallotta-e az emberek véleményét, visszavonja-e a vitatott törvényeket és lemond-e. Orbán erre nem válaszolt érdemben (jó, ezt megszoktuk), de azt azért elmondta, hogy

„dezinformációs kampány zajlik Magyarország ellen,

a kormány semmilyen egyetemet, így Soros György Közép-európai Egyetemét sem zárja be. A kormánynak az a célja, hogy minden egyetemre azonos szabályok vonatkozzanak és ne legyenek privilégiumok”. Tehát még a tegnapi, 80 ezres tüntetés után is azt próbálják beadni, hogy ők csak a szabályokat szeretnék betartatni.

Vona Gábor arról beszélt a felszólalásában, hogy egy kormányfőt nemcsak a múltjával, hanem a jelenével is lehet zsarolni.

A Jobbik elnöke szerint hatalmas veszélyt jelentene Magyarországra, ha Orbánt zsarolni lehetne a pénzügyei miatt, és bár Vona egyelőre nem állt elő semmiféle konkrétummal, erősen célozgatott külföldi, eltitkolt vagyonra, és szerette volna megtudni, Orbánnak vagy a családjának van-e ilyen. A miniszterelnök egyszerűen nem volt hajlandó válaszolni erre, csupán ennyit mondott:

Később persze a kormányfő sorosozott, simicskázott, de ez már teljesen megszokott.

Figyelmébe ajánljuk