Összezörrent Karácsony és Fürjes

  • narancs.hu
  • 2020. január 16.

Belpol

Megy a „szemétkedés”.

Interjút adott Karácsony Gergely a 24.hu-nak, amelyben szó esett arról, hogy az NHKV nem adja ki az FKF-nek a 10 milliárdos tartozását.

„Gyorsan el kellene dönteni ezt, mert ha a miniszterelnök atlétkai világbajnokságot szeretne, akkor nekem alá kellene írnom egy levelet a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek. De ezt csak akkor teszem meg, ha a kukaholding fizet, hiszen ez a megállapodás része” – mondta a főpolgármester.

Orbán Viktor és Tarlós István még az önkormányzati választások előtt kötöttek megállapodás, amely szerint a kukaholding kifizet a főváris szemetescégnek 10 milliárd forintot, de ezt a társaság nem teljesíti, ezért Karácsony szerint februárban 0 forint lesz az FKF számláján.

„Kukaholding ügyben csak annyit tudok mondani: ne szemétkedjünk! Főpolgármester úrral utoljára tegnap egyeztettünk órákat, legközelebb holnap találkozunk. Keressük együtt a megoldásokat, ne a konfliktust, és eredményesek leszünk! Budapest nem csatatér” – nyilatkozta erre reagálva Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az Indexnek.

Figyelmébe ajánljuk