Pálffy Ilona továbbra is állítja, hogy a Nemzeti Választási Iroda jól végezte munkáját

  • narancs.hu
  • 2018. július 9.

Belpol

De azért inkább nem veszi fel az ezért járó jutalmat.

Egy miniszteri rendelet szerint valóban járt volna a fizetésén felül egymillió forint „tiszteletdíj” a Nemzeti Választási Irodát (NVI) vezető Pálffy Ilonának a tavaszi parlamenti választás lebonyolításáért, ám az elnök végül úgy döntött, nem veszi fel a neki járó összeget, lemondott az egymillióról – közölte a Zoom.hu kérdésére az NVI.

A választások után Pálffy még úgy nyilatkozott, hogy esze ágában sincs lemondani a neki járó jutalomról, de már akkor is magyarázkodott némileg, amikor azt mondta: "Ha lemondanék a tiszteletdíjról, akkor az nem azért lenne, mert voltak problémák, ezek ugyanis nem olyan jellegűek voltak, ami megalapozná az NVI felelősségét.”

Emlékeztetőül: a választás napján összeomlott a valasztas.hu tájékoztatási felülete, aminek a lehetőségére ráadásul előre figyelmeztettek szakemberek. De számos probléma adódott abból is, hogy eltértek a szavazóköri névjegyzéki adatok az NVI honlapján található adatoktól. Az sem volt teljesen egyértelmű, miért nem zárták le a törvényes határidőre a névjegyzéket.

Neked ajánljuk