Hajós András: „Színpadra fogom hívni Vonát, Gyurcsányt, Juhászt”

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2017. május 3.

Belpol

Nemcsak a kormányról és az ellenzékről, de Simicskáról és Friderikuszról is erőseket mond Hajós a friss Narancs interjújában. És persze a Tv2-ről is beszélgettünk vele...

A legfrissebb Magyar Narancs címlapján Hajós András köszönti majd kedves olvasóinkat, pár oldallal beljebb pedig interjút is olvashatnak az ismert műsorvezetővel.

Hajós beszél arról, hogy ha „én szerveznék tüntetést, azzal hirdetném meg, hogy a színpadra fogom hívni Gyurcsányt, Vonát, Hadházyt, Juhászt, Karácsonyt, és ott akarok beszélgetni velük az emberek előtt, hogy hallgassák meg őket, kérdezzenek tőlük. Küldjenek előre kérdéseket a Facebookon, én majd felteszem őket! Aztán vagy kifütyülik, vagy kitapsolják, ez a politikuson múlik.”

false

 

Fotó: Németh Dániel

De nemcsak szokatlan ötletekkel véteti észre magát a Dalfutárral legutóbb több díjat is nyerő Hajós. Míg például 2006-ban ő maga kérte a Hír Tv-ben Gyurcsány Ferencet, hogy mondjon le, most már azt mondja, még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy Gyurcsányra szavazzon hamarosan. Simicskáról – a Hír Tv tulajdonosáról – pedig azt mondja: „Én ugyan miért higgyem el Simicska Lajosnak, hogy ő most ellenzéki? Engem nem hat meg, hogy Simicska úr nagy dérrel-dúrral beköltözött a sherwoodi erdőbe.”

De Friderikusz Sándor is szóba került (ugye még emlékeznek az őszi szóváltásukra?), Hajós a Narancsnak elmondta, kollégájával újra beszéltek egymással, bár a telefonból neki az derült ki, hogy Friderikusz „nem ért engem, nem szeret engem, és megint magával van elfoglalva”.

A teljes interjút, amelyben sokat beszélünk a Tv2-ről és Hajós András dilemmáiról is, a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatja.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?