Rezsivédelmet kapnak a fogyatékossággal élő emberek

  • narancs.hu
  • 2022. július 21.

Belpol

A kedvezmény mértékét és a jogosultak körét külön kormányrendelet szabályozza majd.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elérte, hogy rezsivédelmet kapnak a fogyatékossággal élő emberek, írja a szervezet a honlapján.

A MEOSZ elnöke rögtön Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordult, amikor kiderült, hogy változások lesznek a rezsicsökkentéssel kapcsolatban, és azt kérte, hogy a fogyatékossággal élő emberek mentesüljenek a kormány rezsicsökkentéssel kapcsolatos intézkedései alól.

Mint írják, Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke július 14-én írt levelében hívta fel a kormány figyelmét arra, hogy

a fogyatékossággal élő emberek számára az átlag feletti energiahasználat létkérdés, és nem luxus, hiszen az életvitelt segítő eszközök működtetését, az életfunkcióik, mint a légzés vagy a testhőmérséklet fenntartását biztosítani kell.

Ezért azt kérte, hogy érintetteknek az áram és a gáz átlagfogyasztás feletti felhasználása esetén ne kerüljön sor piaci ár bevezetésére.

Ez meg is történt, a csütörtökön megjelent kormányrendelet szerint a fogyatékossággal élő emberek által használt tárgyi eszközök energiafogyasztása után az érintettek kedvezményre jogosultak. A kedvezmény részletszabályait, így a kedvezmény mértékének, a jogosultak körének, valamint az igénylés menetének rendjét külön kormányrendelet szabályozza majd.

A csütörtökön megjelent rendeletről itt olvashatnak bővebben.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk