Lázár: Augusztustól fizetni kell a tram-trainen

  • narancs.hu
  • 2022. július 21.

Belpol

Sűrűbben fog járni a vasútvillamos Szeged és Hódmezővásárhely között, Lázár János szerint olcsóbb lesz ezzel menni, mint autóbusszal.

 

Július végéig tart a tram-train ingyenes próbaüzeme, a következő hónaptól fizetni kell az utazásért, viszont nem óránként, hanem félóránként fog járni Hódmezővásárhely és Szeged között a vasútvillamos – jelentette be a vásárhelyi Rádió 7 műsorában Lázár János építési és beruházási miniszter, aki a projekt kormánybiztosa.

Lázár arról is beszélt, a tarifákat úgy határozták meg, hogy akik a tram-traint választják, kevesebbet fizessenek, mintha a Volánbusz járatával mennének. Az utazók 33, 50 és 90 százalékos kedvezményt is igénybe vehetnek, úgy, ahogyan más tömegközlekedési járműveken.

A menetrendről és az árakról a következő napokban tájékoztat a MÁV-START.

A járatokat később még szeretnék sűríteni. Erre akkor lesz lehetőség, ha minden megrendelt jármű megérkezik. 

Amikor tavaly november 29-én elkezdett járni a tram-train, arról volt szó, hogy ez a próbaüzem, most már utasokkal, és április végéig nem kell fizetni az utazásért. Ez idő alatt adódtak is problémák, a balesetek mellett műszaki gondok is az új járművekkel, amelyek Szegeden és Hódmezővásárhelyen villanymotorral, a két város között pedig dízellel közlekednek. 

Arról, hogy meddig tart az ingyenes próbaüzem, májusban még nem tudott egyértelmű tájékoztatást adni az üzemeltető.

A Szegeder emlékeztet, hogy elvileg egy hónappal az indulás előtt be kellett volna jelenteni a tarifákat, és még az is hátravan, hogy a MÁV-START szerződést kössön a szegedi önkormányzattal arról, a szegedi jegyeket és bérleteket is elfogadják a vasútvillamoson.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk