Orbán Viktor elindult Tusnádfürdőre

  • narancs.hu
  • 2022. július 21.

Belpol

Oda, ahol évek óta mindig bejelent valami nagyon fontosat.

Orbán Viktor szűkszavú posztban tudatta a világgal, hogy elindult Tusnádfürdőre.

A miniszterelnök a Facebook-oldalán mindössze annyit írt a megosztott képe mellé, hogy "Irány Tusnád!"

A minden évben Tusnádfürdőn megrendezett, becsületes nevén Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, becenevén csak Tusványos, fontos helyszín a magyar miniszterelnök életében. Tusványosi beszédeiben rendszerint nagyon fontos dolgokat jelent be.

2014-ben például ott beszélt először az illiberális demokráciáról, amiről azt mondta, hogy itt az ideje, hogy elfelejtsük a rendszerváltást, és a 2008-as gazdasági válságot tekintsük nulla kilométerkőnek, az pedig a nyugati demokráciák végét jelenti, nem mást. Akkor azt írtuk: "Magyarul Orbán végre kimondta Tusnádfürdőn, amit mindenki tud, csak az emberek egy jelentős csoportja eddig nem merte bevallani még önmagának sem, azt tudniillik, hogy a legfontosabb célja megszabadulni a nyűgös demokráciától. Természetesen ebbéli célja elérését rettenetes ellenségek akadályozzák, egyfelől maga a Nyugat, másfelől a Nyugat csecsén lógó, a pénzéből (vö. Norvég Alap) piszkos aknamunkát kifejtő civilek, vagyis álcivilek, alkalmasint diverzánsok."

Vagy ott van a 2018-as beszéde, amikor Orbán bírálta az EU-t, a menekültekkel riogatott, a keresztény értékrendről papolt. És ott jelentette ki azt is, hogy nagy terveket sző, 2030-ig tervez, addig pedig nem csak Magyarországot virágoztatja fel, hanem a Kárpát-medence egészét, sőt újrapozicionálja az ország és a térség Európán belüli helyzetét.

Orbán akkor egyfajta útmutatásként a jövőre nézve, öt tézist osztott meg a nagyérdeművel, miszerint:

  • mindenkinek joga van megvédeni a keresztény kultúrát és elutasítani a multikulturalizmust,
  • meg kell védeni a családot,m
  • indenkinek joga van megvédeni a kulcságazatokat,
  • ahogy joga van megvédeni a határait és elutasítani a bevándorlókat,
  • és minden országnak joga van ragaszkodni az egy nemzet, egy szavazat elvéhez.

2019-ben pedig Orbán a saját politikai szisztémáját elemezve második rendszerváltásról beszélt Tusnádfürdőn, azt mondta, hogy 2006 és 2010 között erre készültek, majd a kétharmados győzelem után lépésről lépésre építették ki az új rendszert, miközben fenn kellett tartaniuk a tömegtámogatást.

Azt is elmagyarázta, hogy szerinte mi a NER értelme. Szerinte ő merte kimondani először, hogy a liberális internacionálé útjáról le lehet térni.

Idén sem maradunk Orbán-beszéd nélkül, a miniszterelnök szombaton fogja megosztani gondolatait a nagyérdeművel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk