Rogán szerint a Fidesz addig marad a Néppártban, amíg az nem lesz bevándorláspárti

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. március 17.

Belpol

Azzal operálnak, hátha nem Manfred Weber lesz az Európai Bizottság elnöke.

Most épp Rogán Antalt izzasztotta meg a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában az a brutálisan rámenős riporter, aki Orbán Viktornak szokott kemény kérdéseket szegezni szokásos pénteki igehirdetésekor.

A közszolgálati rádió a miniszterhez intézett első kérdése úgy hangzott:

"Miért nem vagyunk mi magyarok, vagy a magyar kormány olyan, mint Manfred Weber, miért kell nekünk ennyi konfliktust felvállalni? Látja, ha olyanok lennénk, mint ő, aki amikor békülni akar, idejön, mosolyog, aztán mikor visszamegy Németországba, akkor újra összevonja a szemöldökét."

A műsor természetesen hasonló tónusban folytatódott.

"A Fidesznek addig éri meg az Európai Néppártban maradni, amíg az nem áll át teljes egészében a bevándorláspártiak oldalára" – hangsúlyozta Rogán Antal.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter elmondta, a kormánypártnak addig kell a néppárton belül harcolnia Európa megújításáért, amíg van esély arra, hogy annak segítségével olyan európai vezetőket választhatnak, akik képesek a bevándorlás megállítására, valamint a határok és a keresztény kultúra megvédésére. A tárcavezető megjegyezte, úgy látja, most van lehetőség erre.

"A mi célunk végső soron Európa megújítása" – fogalmazott, majd hozzátette, az európai vezetés Jean-Claude Juncker irányításával kudarcot kudarcra halmozott az elmúlt öt évben. A két legnagyobb kudarcként említette, hogy a britek kiléptek az unióból, a "migránsok, a bevándorlók pedig tömegével bejöttek".

A miniszter rámutatott, azt szeretnék, ha nyílt vita folyna arról, Európa akar-e bevándorlókat.

A Néppártban ugyanis sokan úgy kalkulálnak, hogy a bevándorláspárti baloldal szavazatai nélkül Manfred Weber nem lehet az Európai Bizottság elnöke – fejtette ki.

Rogán Antal közölte, a kabinet a következő hetekben a családvédelmi akciótervre koncentrál, azzal kapcsolatos hirdetéseket jelentet meg, és a kommunikációjában is az lesz a hangsúlyos.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kormány elfelejtette volna, mit mondott az elmúlt hetekben, hiszen azt komolyan gondolta. Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, Orbán Viktor miniszterelnök is hangsúlyozta, hogy a politikai álláspontja változatlan.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője meglepőnek nevezte, hogy Brüsszelnek fontosabbnak tűnik az "amerikai illetőségű Soros-egyetem ügye", mint az amerikai kormányzatnak, amely az elmúlt hetekben meggyőződhetett arról, hogy az intézmény működését nem gátolja semmi Budapesten.

Figyelmébe ajánljuk