Újabb vallomás Simicskától: akkor telt be a pohár, amikor Orbán Viktor a Roszatomot emlegette a kiiktatandó RTL Klub megvásárlására

  • narancs.hu
  • 2017. december 2.

Belpol

„Soha nem veszek részt hazaárulásban.”

Terjedelmes interjút készített az RTL Klub Híradója még kedden Simicska Lajossal, amelyben az egykori oligarcha közölte, csak a választók tudják megbuktatni a Fideszt, nincs atombombája Orbán ellen, de ha lenne, akkor is „öngyilkosság lenne” használni azt.

Péntek este az RTL Híradó a teljes beszélgetést nyilvánosságra hozta. A 20 perces interjúban sok, már ismert simicskai fordulat elhangzik:

  • Orbán maffiaállamot épít, amelynek kiépítésében mellesleg, saját bevallása szerint is, neki is szerepe van,
  • Mészáros Lőrinc akkor is egy senki, ha teletömik pénzzel,
  • a választást a Jobbik fogja megnyerni, akikre Simicska is szavaz, ám pénzt nem ad a pártnak.

Arról már régebben is beszélt a korábbi pártpénztárnok, hogy az verte ki nála a biztosítékot, amikor a 2014-es választások megnyerése után úgy érezte: Orbán Viktor végleg elárulta a korábban mindkettőjük által vallott értékeket, feladta a közös célokat. Ezek a közös célok úgymond a kommunizmus lebontása és a demokrácia építése voltak.

„Amikor szembesülnöm kellett azzal, hogy ő ezt elárulta, akkor én a magam részéről ezt befejeztem” – mondta Simicska. Visszaemlékezése szerint a 2014-es választások után kétszer találkoztak Orbánnal. Az első alkalom rögtön a választás másnapján volt, ekkor Orbán állítólag „fölvázolta a diktatúrát, amit kiépít”, és ismertette, milyen lépéseket tervez a következő ciklusban. Amikor Orbánt az RTL Klub megvételéről kérdezte Simicska, az volt a válasz: a pénz nem gond, majd megveszi nekik a – Paks 2 építését is elnyerő orosz – Roszatom.

„Nekem ez volt az a pont, hogy azt mondtam, na állj, Lajos! Amikor szembe kell nézni azzal, hogy mit is csinálsz te? Én soha nem veszek részt hazaárulásban” – állítja Simicska.

„Ott, amikor kijött a száján a Roszatom, én ránéztem, és ő rájött, hogy hibázott. Hogy ezt a mondatot nekem nem mondhatta volna el. Akkor egy darabig néztük egymást, azt mondtam, hogy végiggondolom az egészet, és üljünk le egy hét múlva. Leültünk egy hét múlva, de mondtam, hogy a véleményem nem változott, ebben én nem tudok részt venni.”

(RTL Klub)

Figyelmébe ajánljuk