Szél Bernadett: Orbán azért akar kormányozni, hogy tovább rabolhasson

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 13., 07:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Csak úgy repkedtek a durva megjegyzések az LMP miniszterelnök-jelöltjétől. Azt is kijelentette, hogy szerinte a Fidesz nem létezik.

Péntek késő délután Budapesten tartott sajtótájékoztatót az LMP társelnöke, amelyről az MTI aznap este adott ki egy beszámolót. A szöveg szerint Szél Bernadett nem fogta vissza magát, íme, néhány velősebb megállapítás a politikustól:

– Orbán Viktor miniszterelnök Berlinben arról beszélt, ha nem kap pénzt az ország az Európai Uniótól, akkor majd Kínától kér hitelt. „Ez leleplezte a miniszterelnököt, Orbán Viktor nem is a kormányzásra kér felhatalmazást, hanem hogy tovább folytathassa azt a rablótevékenységet, amit barátaival és üzletfeleivel az elmúlt években folytatott.”

– Ha nem lenne az oligarchagépezet, a Fidesz hatalma összeomlana, ezért a jövőben „az lesz Orbán Viktor főtevékenysége, hogy megpróbálja pénzforrással ellátni ezt a gépezetet”.

– A Fidesz nem létezik, az „egy brand, franchise, aminek van parlamenti képviselete, de egy csapat oligarchát takar, akik a magyarországi adófizetőkön élősködnek”.

– Bár a kormány azt állítja, nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, a KSH szerint viszont 1500-zal csökkent a Fidesz alatt. A külföldön született gyerekek száma egyharmaddal nőtt, a Magyarországon születetteké viszont 2 százalékkal csökkent.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 13., 07:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  szegedi789
  2018. január 13., szombat 20:04
  jav.:megerőltetés helyett megerősítése végett
 2. 6
  szegedi789
  2018. január 13., szombat 20:03
  Trollgalamb az árnyékos, saras élőhelyeket szereti. Ahová a kiszemelt kommenttémát csökevényes kis szárnyaival magával viheti. Narancs mellett a szélbernadettos tartalmak a kedvencei. Egyesek szerint, külön szenzorokkal rendelkezik, kiszűrve a szélbernadettos híreket. Ilyenkor csőre önkéntelenül is kinyílik, hogy a mellébeszélésbe oltott terelés ( avagy fideszes hazudozás ) kommunikációs aktusát hajtsa végre, természetesen a tárgytól teljesen eltérve, pontosabban fixa idáinak megerőltetése végett. Folyamat végén mondatok tetemén kapirgálni kezd, enyhe elégedettségérzetét , újabb trolltojások elpottyantásával jelzi.
 3. 5
  tiszapolgári
  2018. január 13., szombat 17:26
  A moderátor is észrevette.
 4. 4
  tiszapolgári
  2018. január 13., szombat 17:25
  Nem elég hülyének lenni, annak is kell látszani, ezért van az, hogy a totál hülye Békegalamb úgy illegeti magát, mint egy kivénhedt táncoskomikus.
 5. 3
  zabrazabra
  2018. január 13., szombat 11:56
  Szél nem fog tudni átjönni a kevés csatornán. Az ATV a pálforduló Gergőkét fogja tolni, a Hírtv meg a Jobbikot.
 6. 2
  Világos
  2018. január 13., szombat 10:46
  Szél azt igérte, hogy feltünően nagy kampányt inditanak.
  Az előrejelzés szerint szeles idő nem várható. Az LMP akkor
  nyeri a választást amikor a Duna visszafelé folyik.
 7. 1
  galambocskám
  2018. január 13., szombat 10:42
  Minél inkább hisztériázik az ellenzék annál kevésbé tűnik alkalmasnak az ország vezetésére. Nem az én szememben mert én egy percig sem tartottam őket erre alkalmasnak.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra