Több tankerület sem ad igazán lehetőséget a digitális oktatás folytatására

  • narancs.hu
  • 2021. április 21.

Belpol

Pedig az óvodás és az alsós korosztály 32 százaléka otthon maradt.

Több tankerületi iskolában továbbra sem engedik a pedagógusoknak, hogy azoknak az alsós gyerekeknek, akiket a hétfői nyitás ellenére otthon tartanak a szüleik a járványhelyzet miatt, a minimálisnál több segítséget nyújtsanak - írja a Népszava.

A beszámoló emlékeztet arra, hogy a tanárok és diákok több mint egy évig dolgoztak digitális tanítási módszereken, a szülők közül sokan most is azt említik, hogy hasznos és jó módszerek nyújtottak segítséget. Most azonban a lapnak többen arról számoltak be, hogy hiába alakították is ezeket a gyakorlatokat, nem engedik a tanároknak, hogy a korábbi digitális megoldásokat, online felületeket használhassák az otthonmaradók oktatására.

Szerencsére néhány pozitív példa is akadt,  de a Szülői Hang Közösséghez is rengeteg olyan visszajelzés érkezett, amely arról szól, hogy a pedagógusok nem végezhetnek online oktatást semmilyen formában - írják.

Mindeközben az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfői közlése szerint az óvodások 60 százaléka, az alsósok 75 százaléka jelent meg az intézményekben, összességében pedig 32 százalékuk - több mint 221 ezer óvodás és kisiskolás gyermek – maradt otthon.

 

Figyelmébe ajánljuk